Gezichtsverzorging

De skin fridge: overbodig of onmisbaar?

De skin fridge: overbodig of onmisbaar?

Huidverzorgingsproducten worden steeds innovatiever. We hebben momenteel zo veel verschillende producten om uit te kiezen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Een ander ding om bij stil te staan, is hoe we onze producten eigenlijk moeten bewaren zodat ze zo lang mogelijk goed blijven.

Hiervoor is de skin fridge op de markt gebracht. Maar is dit een must have of kan je dit dure grapje beter overslaan. Wij zoeken het voor je uit.

Wat is een skin fridge?

Een skin fridge is, zoals de naam al zegt, een klein koelkastje voor jouw huidverzorgingsproducten. Het is bedoeld om jouw producten koel te houden zodat ze lekker fris aanvoelen op de huid, maar ook langer houdbaar blijven. De miniatuur koelkast is steeds vaker terug te zien op Instagram in verschillende schattige kleuren zoals pastelroze en babyblauw. Naast dat ze een functie hebben, zijn ze ook een mooi decorstuk voor in de badkamer. De vraag is nu: is het daadwerkelijk nuttig?

De voordelen

Zoals eerder genoemd is de skin fridge dus bedoeld om producten langer vers te houden. Producten waarbij dat ideaal zou zijn, zijn verse varianten zonder conserveringsmiddelen. Bij deze producten wordt vaak aangeraden om deze te bewaren in de koelkast, dus een miniatuur exemplaar voor in de badkamer is daarvoor ideaal. Daarnaast is het ook een goede manier om producten die verkoelend zouden moeten werken, nog koeler te maken en te houden. Denk hierbij aan oogcrèmes en gezichtsmaskers met een verkoelend effect. Dit is vooral lekker tijdens de zomer als deze producten dit voordeel verliezen door de hitte, of voor aftersun als je verbrand bent. Ook voor onder de ogen is extra verkoeling erg fijn, om van wallen af te komen bijvoorbeeld.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cooluli (@cooluli_usa) op

De nadelen

Als jij niet zo van de natuurlijke beautyproducten houdt, is een skin fridge misschien niet echt nodig. Deze miniatuur koelkasten voegen namelijk niet veel toe voor producten die niet onder de hiervoor genoemde categorieën vallen. Dus als jij geen fan bent van dat soort producten raden we aan om deze innovatieve uitvinding over te slaan. Het ziet er misschien schattig uit in de badkamer en op Instagram, maar is het daadwerkelijk jouw geld waard als jouw producten het niet nodig hebben? 

Conclusie

De skin fridge is een grappige uitvinding in de wereld van huidverzorging die ontzettend handig kan zijn. Dit geldt alleen niet voor iedereen. Mensen die vooral gebruik maken van natuurlijke beautyproducten kunnen veel voordelen halen uit de miniatuur koelkast. Wanneer jouw producten het niet nodig hebben, kan je het naar onze mening maar beter overslaan. Jouw portemonnee zal je dankbaar zijn. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top