Fashion

HEMA designs for all

HEMA designs for all

Arnhem - Iedereen die een tijdje in het buitenland verkeerd heeft, mist meestal maar één winkel: de HEMA. Vooral de fijne vormgeving van alledaagse producten is iets wat de winkel zo bijzonder maakt. Ook jonge ontwerpers vinden het een eer om voor de winkelketen te werken, denk maar aan de inmiddels legendarische HEMA Ontwerpwedstrijd.
Binnen het jaarthema ‘Ontwerp en Identiteit’ organiseert OPA (Ontwerp Platform Arnhem) dinsdag 15 mei het ontwerpcafé ‘HEMA designs for all’: de vormgevers van het Nederlandse huishouden aan het woord. De identiteit van het typisch Nederlandse warenhuis is diepgeworteld in het collectieve geheugen van Nederland. Het bedrijf, dat in 1926 werd opgericht en vorig jaar zijn tachtigste verjaardag vierde, heeft zich ontwikkeld tot een merk met een eigen uitgesproken gezicht. De totaalidentiteit (van product tot etiket, van presentatieschappen tot het caféservies), die HEMA weet te waarborgen wordt door HEMA-ontwerpers en verschillende ontwerpbureaus vormgegeven. Zelf kan je ook ontwerpen met de huidige drukwerkservice van HEMA. Zo kan je ook eenvoudig visitekaartjes maken bij HEMA.
Een aantal komt die avond aan het woord en geven samen inzicht in de vormgeving van het Nederlandse huishouden. Lies Willers (OPERA ontwerpers) presenteert het interieurontwerp van de pilot store in Amersfoort. Eddy Wegman en Menno van Waardhuizen (Koeweiden Postma) en Jeroen Hoetjes en Paul Roeters (Studio Kluif) komen spreken over verpakkingen die zij hebben ontwikkeld. Helen Reniers en Elouise van Gestel zijn als ontwerper bij HEMA werkzaam en geven inzicht in het ontwerp van HEMA-producten en modeaccessoires.
HEMA designs for all vindt plaats op dinsdag 15 mei in café Dudok, Koningsplein 40, te Arnhem. De avond begint om 20.00 uur (de zaal is vanaf 19.30 uur geopend). Entree is gratis.

Deel dit artikel
Back to top