Amsterdam - Met de air van een eerste klas brasserie behoudt Bo Cinq haar beste geheimen voor intimi en ontdekkers. Achter de twee elegante hoofdentrees met terras, aan Prinsengracht 494 en Lange Leidsedwarsstraat 53 – 59, gaan behalve een geraffineerde brasserie met meerdere salons, twee royale lounges schuil, waarvan één toebedeeld aan ouderwets rookgenot.
Centraal in de ruimtelijke opzet van Bo Cinq staat de Frans-Arabische keuken, met een avontuurlijk en elegant menu. Vers, gezond en waar mogelijk met biologische ingrediënten, het internationale team van chefs onder regie van Marilyn Lukies en meester-kok Mohammed Mahraoui presenteert een boeiende mix tussen culinair casual en meer formele gerechten. Op de lunchkaart (11.00 - 17.00 uur) staat zowel een Fatouchesalade als een Kruidige Lamsburger naast een selectie bijzondere warme en koude Tartines met zuurdesembrood. De uitvoerige avondkaart (17.00 - 23.00 uur) biedt eenzelfde Frans-Arabische mix van typische haute brasserie kwaliteit variërend van Oesters met Champagne tot huisgemaakte gegrilde Merguez als voorgerecht en een uitgebreide selectie hoofdgerechten met bijzondere Moorse en Marokkaanse invloeden. Zowel de pure desserts van de lunchkaart als de gevarieerde nagerechten op de avondkaart verraden de essentie van Bo Cinq; van alle smaken een ‘thuis’ voor puur genot.
Het concept is door creative director Stef Bakker met een groot gebaar doorvertaald naar de ruimte en het interieur. Oude muren en vloeren zijn blootgelegd terwijl functionele constructies modern en gepolijst ogen. Met de nadruk op aardse en met verve hergebruikte materialen, zijn speciaal voor Bo Cinq ontworpen meubels geproduceerd door Paul Lelieveld Interieurs en een uitgesproken eclectische verzameling kunst heeft Stef Bakker een pretentieloze sfeer gecreëerd die de zinnen prikkelt en ruimte geeft aan een ongedwongen verblijf. Als ruggengraat in de ruimte staat de uit beton gegoten bar van maarliefst 24 meter lengte. Hier serveert de getrainde bediening een passend rijk assortiment drank en ‘fingerfood’.
Bo Cinq is het resultaat van een samenwerking tussen drie opmerkelijke Amsterdamse horecaondernemers: Casper Reinders (nachtclub Jimmy Woo, bar-restaurant Suzy Wong en noedelrestaurant Noa), Farid Asserti (Marokkaans restaurant Mamouche alsook kapsalon Le Souk) en Hokai Yen (o.a. Oosters restaurant Dynasty en het Franse restaurant Le Marais).
http://www.bo5.nl