Travel

Bar-restaurant Bridges

Amsterdam - Sofitel Amsterdam The Grand heeft nog niet zo lang geleden een spraakmakende metamorfose ondergaan. Het nieuwe bar-restaurant Bridges werd eind november 2009 geopend en kan inmiddels rekenen op een trouwe schare fans.
Bridges focust zich op Fins (vis) en Vins (wijn). De gerechten worden zo puur mogelijk bereid en voorzien van bijpassende wijnen, geadviseerd door de sommelier. Maar tevens is het mogelijk om hier een oester te eten van de Raw Bar in combinatie met een mooi glas champagne.
Het restaurant beschikt naast de Raw Bar, over een cocktailbar. Beide zijn opvallende elementen middenin de ruimte en gemaakt van wit Corian. De ronde, sensuele vormen en het gladde materiaal hebben een hoge aaibaarheidsfactor. Het interieurontwerp is afkomstig van de Franse architect Sybille de Margerie van SM Design. Zij heeft zich laten inspireren door de kleuren en vormen van de wandschildering bij de entree, geschilderd door Karel Appel. Deze afbeelding is gemaakt in 1949 in opdracht van de gemeente Amsterdam toen het pand dienstdeed als stadhuis. De afbeelding kon echter rekenen op weinig enthousiasme van de ambtenaren en verdween letterlijk achter het behang. Nu is de afbeelding weer in ere hersteld en heeft het als uitgangspunt gediend voor het interieur.
In het restaurant worden individuele tafels afgewisseld met royale lounge corners rondom de bar en een aantal grote ‘Mondriaan geïnspireerde’ tafels waaraan acht personen riant kunnen dineren met als motto:‘food is made to share’. In de Private Lounge kunnen gasten exclusief dineren. Deze ruimte is afgeschermd met een glazen wand, zodat deze in verbinding blijft met zowel het restaurant als de Vinothèque, het wijndomein van de sommelier.
Met Bridges wordt een brug gebouwd tussen historie en heden, hospitality en style, en – met de compleet gerestylde binnentuin – ook tussen binnen en buiten. Een aanwinst voor Amsterdam.
Bridges
Sofitel Amsterdam The Grand
Oudezijds Voorburgwal 197
1012 EX Amsterdam
+31 (0)20 5553560
www.bridgesrestaurant.nl
TEKST: PAULA PLANTINGA
FOTOGRAFIE: JIM ELLAM
VENUEZ Hospitality & Style magazine

Deel dit artikel
Back to top