Amsterdam - De Ysbreeker in Amsterdam, die al bestaat sinds 1702, is verbouwd. En hoe! Nadat Het Muziekcentrum de IJsbreker in het pand was verhuisd en de balletschool met de kleedkamers leegstond, besloten de ondernemers om te gaan verbouwen. Het interieur was gedateerd en versleten en ze hadden veel loze vierkante meters. PrastHooft, het architectenbureau van Herman Prast en Ronald Hooft werd ingezet.
Het doel was een mooie, grote brasserie, die eruitziet alsof hij er al heel lang zit. Vooral niet al te hip, maar stoer en no-nonsense met het gebruik van eerlijke materialen. Met een strakke planning van drie maanden werd de zaak volledig aangepakt.
De schoonheid van het pand is tot bloei gekomen. Het belangrijkste uitgangspunt waren de zichtlijnen; een doorkijk van voor naar achter. Het café-restaurant oogt nu als een grote ruimte. Het daglicht achterin de tuinkamer met de klimopwand zorgt voor een grote eyecatcher.
PrastHooft ontwierp verschillende zones, met ieder een eigen sfeer en thema. De bar kreeg een prominente plek in het midden. Ook wijn kreeg een eigen zone. Alle wijnen, ruim twintig, zijn per glas verkrijgbaar. Een prachtige zaak met een prachtig aanbod. De Ysbreeker gaat nog veel geschiedenis schrijven.
De Ysbreeker
Weesperzijde 23
1091 EC Amsterdam
+31 (0)20 4681808
www.deysbreeker.nl
VENUEZ Hospitality & Style magazine
TEKST: PAULA PLANTINGA
FOTOGRAFIE: JIM ELLAM