Net als een goede wijn beter wordt met de tijd, geldt hetzelfde voor daten en relaties. In onze twintiger jaren zijn we nog zorgeloos en we zetten het idee van een lange vaste relatie of trouwen voorlopig on hold. Maar wanneer de dertig aanbreekt, verandert er een hoop (in a good way!). Welke dingen dat precies zijn? Je leest het hieronder.
En er is genoeg om naar uit te kijken!
In je dertiger jaren zul je je (hopelijk) realiseren dat lengte geen garantie geeft op een succesvolle liefdesrelatie. Geef iemand met een kortere lengte dan jouw minimale grens een kans en je zou maar eens verrast kunnen worden en liefde in een onverwachte hoek kunnen vinden.
In je twintiger jaren had je het misschien vervelend gevonden als mensen een verleden hebben en bijvoorbeeld al getrouwd zijn geweest. Als je jonger bent verwacht je dat iedereen net zo easygoing en zorgeloos is als dat jij bent. Hoe ouder je wordt, hoe gemakkelijker het is om door deze dingen heen te kijken. Some great catches have a past, but you might be their future.
In je twintiger jaren lijkt de toekomst nog ver en het vinden van een partner is meestal geen prioriteit. Een decennium later is dat wel anders, dan begin je een kwalitatieve partner te zoeken. Of je bekijkt je huidige partner met een ander oog. Financiële stabiliteit, familiebanden en gemeenschappelijke interesses lijken belangrijker te worden dan hoe iemand er naakt uitziet of een cool Instagram account met knappe foto's. De toekomst is niet meer abstract, het is écht.
In je twintiger jaren zou je sneller voor iemand kiezen die studeert of heeft gestudeerd, terwijl je je na je dertigste beseft dat een diploma of studie geen garantie geeft tot succes. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en succes is niet afhankelijk van waar je je jaren na de middelbare school hebt doorgebracht.
Zelfverzekerd zijn gaat er niet om dat iedereen je leuk vindt, het gaat erom dat je oke bent met het feit dat niet iedereen je leuk vindt. Terwijl je, wanneer je jonger bent, je weken rot kunt voelen over een afwijzing, wanneer je ouder wordt is de impact veel minder. Lang leve relativeringsvermogen en zelfvertrouwen!
Ruzie maken rond je 20e gaat je misschien nog niet op de meest volwassen manier af, denk aan: uitschelden, de silent treatment en de aan-uit drama... Naar mate we ouder worden gaan we productiever ruzie maken; we worden rationeler, weten welke dingen prioriteit hebben en denken aan het toatalplaatje en aan de lange termijn. We leren sommige dingen los te laten voor het grotere belang.
Rond je 30e weet je ongeveer wat je leuk vindt en wat je niet leuk vindt in een relatie. Je hebt (waarschijnlijk) verschillende liefdes gehad en je hart is een paar keer gebroken. En dat heeft er toe geleid dat je jezelf niet langer gaat aanpassen of veranderen voor een geliefde. Tevens weiger je je te schikken als het gaat om de dingen die écht belangrijk zijn voor jou. Wanneer je jezelf compleet accepteert en liefhebt, verandert alles!
Aantrekkingskracht is een belangrijk aspect van relaties, maar vooral wanneer je een twentysomething bent en hormonen de boventoon voeren. Wanneer je ouder wordt krijg je te maken met meer werkverplichtingen en andere toenemende verantwoordelijkheden (kids?), en dit heeft een impact op je seksleven. Het voordeel is dat wanneer je wél wat alleen tijd hebt met z'n tweetjes, je er alles uithaalt samen!
Stelletjes in hun dertiger jaren gooien niet zo makkelijk de handdoek in de ring wanneer een probleem zich voordoet, terwijl je rond je 20e misschien sneller onrustig wordt bij een kink in de kabel en overweegt om verder te gaan. Rond je 30e ben je bereid om rustig te praten samen en opzoek te gaan naar compromissen. Eén oog zal altijd gericht zijn op het bereiken van een positief resultaat, zodat de relatie kan vorderen.