Heb je eindelijk al je kleren uitgezocht maar duurt het veel te lang voordat het verkocht is? Say no more! Wij snappen als geen ander dat het verkopen van kleding een langdurig klusje kan zijn. Gelukkig hebben wij acht tips voor jou gevonden zodat dit klusje sneller geklaard kan worden. Aan de slag!
First things first: het uitzoeken van je kleding. Misschien dat je dit al gedaan hebt maar ook dan is het belangrijk om overzicht te bewaren. Sorteer daarom je kleding zo goed mogelijk zodat het makkelijk terug te vinden is. Kleding kwijtraken kost veel tijd en de koper wil niet te lang wachten.
Als je alle kleding hebt uitgezocht is het belangrijk om te bepalen waar je deze kleding wilt verkopen. Je kunt dit online doen via bijvoorbeeld Vinted, maar er zijn ook genoeg winkels die tweehandskleding overkopen zoals bijvoorbeeld Appel & Ei. Het nadeel hiervan is wel dat het wat minder snel gaat en je weet niet wie het koopt. Probeer daarom eerst je eigen vrienden en familie over te halen om kleding over te nemen of kopen. Op die manier wordt verkopen niet alleen discreet maar ook nog eens leuk!
Als je ervoor kiest om je kleding online te verkopen is het belangrijk dat je een duidelijke beschrijving geeft van het item. Maak deze zo gedetailleerd mogelijk zodat de koper niet voor verrassingen komt te staan. Vernoem daarom in ieder geval de maat, het materiaal, het merk en de staat van het kledingstuk in de beschrijving. Kopers vinden het fijn om te weten waar ze aan toe zijn en kopen is dan ook minder riskant.
Zit er een draadje los of een vlek in de kleding? Wees hier dan eerlijk over in de beschrijving of tijdens de overdracht. Misschien dat je dit item wat minder snel verkoopt maar het laat wel zien dat je discreet bent. Dit maakt het voor de koper vertrouwelijker om iets bij jou te kopen.
Het maken van een concrete prijs is erg belangrijk voor het sneller verkopen van tweedehands kleding. Je wilt er niet alleen zelf wat aan over houden, maar te veel vragen kan ervoor zorgen dat je item niet verkoopt. Houd daarom altijd aan dat als iets niet of nauwelijks gedragen is, je 50 procent van de totale waarde kan vragen. Is het versleten of kapot? Dan is 20 procent de normale richtlijn. Vergeet ook niet te kijken naar andere verkopers! Zie je bijvoorbeeld dat een andere verkoper 50 euro vraagt voor hetzelfde item? Verlaag dan jouw item naar 45 euro. Let's be honest, we zouden allemaal sneller voor de goedkopere gaan.
Het maken van duidelijke foto’s is vooral belangrijk als je online tweedehands kleding gaat verkopen. Kopers zien graag hoe het kledingstuk valt. Wees daarom je eigen paspop en fotografeer altijd de kleding als je die aan hebt.
Klant is koning! Ook bij het verkopen van kleding. Zorg daarom er altijd voor dat de koper tevreden is en een goede recensie achter laat. Zorg ervoor dat de kleding gewassen is en dat je het op tijd verstuurd. Niets is namelijk zo fijn als het snel binnenkrijgen van nieuwe kleding, nietwaar?
Zomerkleding verkopen in de winter klinkt misschien ideaal, maar als je snel kleding wil verkopen is dat niet zo handig. Kies daarom een goed moment uit om je zomer- of winterkleding te verkopen. Het is niet voor niets dat winkels dit ook doen!