Fashion

Is butter yellow de kleur van de zomer? 

Is butter yellow de kleur van de zomer? 

Vorig jaar was bordeauxrood dé kleur van het jaar. We zagen deze kleur overal voorbijkomen. Dit jaar is er ook weer een nieuwe 'it' kleur. Deze zomer zien we iedereen in butter yellow, mark our words. Het is een mooie lichte en neutrale kleur die zowel de maximalisten als de minimalisten tevreden stelt.

Lees ook: ‘Dirty martini green’ is in: zo style je de kleur

Butter yellow in de modewereld

Alle trends die wij dragen, zien we vaak eerst op de catwalks van de grote modemerken. Butter yellow dus ook. We zagen de kleur in de spring catwalk collecties al veelvuldig voorbijkomen. Labels als Bottega, Tory Burch en Louis Vuitton zijn hierbij de echte trendsetters en hadden botergeel al in hun shows. De trend is niet van korte duur. In de fall 2024 shows van onder andere Burberry, JW Anderson en Sandy Liang zagen we de licht gele kleur ook voorbijkomen.

Celebrities

De eerste celebrities zijn deze boterkleur ook al aan het dragen. De all time it girl Hailey Bieber postte op haar Story al een foto in een botergeel setje. Emily Ratajkowski droeg een prachtige maxi jurk met een diepe hals in deze licht gele kleur. De jurk is van Dolce & Gabbana.  Ze droeg de jurk bij de 2024 King’s Trust Global Gala afgelopen mei. Ook dochter van supermodel Kate Moss, Lila Moss is al gespot in butter yellow bij de the Gucci Cruise 2025 fashion show. Last but not least, popster Sabrina Carpenter droeg bij The Governors Ball op 8 juni een stunning botergeel jurkje in haar signature stijl.

Meer op Instagram

Zo style je de botergele trend

Botergeel is een lastige kleur om te stylen. Daarom geven je een paar tips. Als eerst is het leuk om je kaki of crème gekleurde kleding in te wisselen voor botergeel. De volgende kleuren zien er allemaal geweldig uit met botergeel: marineblauw, bordeauxrood en zwart. Als je een denim broek wil dragen met een botergeel topje is een jeans met een lichte was de leukste combinatie. Zo’n outfit heeft een zomerse, lichte vibe. Een botergeel topje met plooi mouwen staat geweldig met een korte denim broek met een licht blauwe was. Botergeel is de nieuwe neutrale kleur. Kies niet voor grijs of beige, maar ga eerder voor een botergele outfit.

Butter yellow jurken

Jurk Mango

Gebloemde jurk met kant en asymmetrische onderkant

jurk boohoo

BENGALINE MELKMEISJES MINI JURK

Butter yellow topjes

Mango top

Ajour top met strik

mouwen Mango

Ajour mouwen

BRODERIE KORSET MET RUG VETERS

BRODERIE KORSET MET RUG VETERS

Butter yellow rokjes en broeken

Botergele rok

GEPLOOID MINI MINI ROKJE MET TEXTUUR

Gestreepte linnen broek

Gestreepte linnen broek

Beeld: gettyimages.nl
Deel dit artikel
Back to top