Interior

Saaie keuken? Zo geef je het een stijlvolle make-over

Saaie keuken? Zo geef je het een stijlvolle make-over

Heb je een keuken die je inmiddels een beetje saai vindt, maar zie je een grote verbouwing niet zitten? Geen probleem! Soms zijn het juist de kleine veranderingen die een ruimte een compleet nieuwe uitstraling kunnen geven. In dit artikel delen we een paar simpele tips om zelf je saaie keuken op te knappen. Zo kun je weer genieten van een stijlvol plekje in huis.

Houten keukenkastjes schilderen

Een grote maar relatief simpele verandering is het schilderen van je keukenkastjes. Houten kastjes kunnen na verloop van tijd dof worden of beschadigd raken, maar met een nieuwe verflaag zien ze er weer als nieuw uit. Dit is meteen het ideale moment om een gave kleur toe te voegen! Wat dacht je van saliegroen of een poederroze keuken? Let wel op dat je een geschikte verfsoort gebruikt, zoals de Sikkens rubbol bl rezisto high gloss. Deze watergedragen verf zorgt voor een mooie glans en beschermt optimaal tegen krassen en huidvet. Bovendien kun je de verf in elke gewenste kleur laten mengen, zodat je altijd de perfect match vindt.

Nieuwe handgrepen toevoegen

Kleine details kunnen een groot verschil maken, en dat geldt zeker voor de handgrepen in de keuken. Het vervangen van oude greepjes kan de keukenkasten een geheel nieuwe look geven. Of je nou kiest voor modern, klassiek of landelijk: met enkel andere handgreepjes komt de gewenste stijl al duidelijk naar voren. Het is een snelle en betaalbare manier om je keuken op te frissen zonder grote ingrepen.

Achterwand in de keuken opknappen

De achterwand van de keuken is een gebied dat vaak wordt vergeten, maar dat juist veel impact heeft op de uitstraling van de ruimte. Je kunt ervoor kiezen om de wand te betegelen, wat zorgt voor een duurzaam en klassiek resultaat. Maar er zijn ook moderne alternatieven beschikbaar zoals wandpanelen of plaktegels. Deze zijn sneller en eenvoudiger aan te brengen.

Planten en kruiden ter decoratie

Planten brengen iedere ruimte tot leven en de keuken is daarop geen uitzondering. Door verse kruiden op het aanrecht of een wandplank te zetten, voeg je extra groen toe en heb je tegelijkertijd altijd kruiden bij de hand. Je geniet ook nog eens van een heerlijke geur als je gaat koken.

Speel met de verlichting

Verlichting is essentieel in de keuken, maar het hoeft niet saai te zijn. Overweeg bijvoorbeeld om een opvallende hanglamp toe te voegen in plaats van simpele opbouwspots. Of plaats een compacte tafellamp op een wandplankje voor een warme sfeer. Zo maak je van de keuken ook een hele uitnodigende ruimte.

Deel dit artikel
Back to top