De feestdagen staan nu toch echt voor de deur en we zijn al druk met alle voorbereidingen. Of je nou een kerstbrunch, diner of een borrel organiseert: wij hebben nog één leuke laatste toevoeging om de feestdagen compleet te maken, namelijk de ultieme wintercocktails!
De hot whisky is dé ultieme cocktail als het gaat om de feestdagen. Heerlijk na een lange wandeling en perfect om even bij op te warmen. Deze klassieke wintercocktail maak je met de volgende ingrediënten: 45 ml whisky, 1 eetlepel honing, 1 theelepel citroensap, 120 ml heet water en een schijfje citroen en een kaneelstokje ter garnering. Meng eerst de whisky samen met de honing en citroensap. Vul aan met heet water en roer dit goed door. Voeg ter garnering een kaneelstokje en citroenschijfje toe.
Maak je eigen heerlijke glühwein, het perfecte winterse drankje om bij op te warmen. Je hebt het volgende nodig: 750 ml rode wijn, 200 ml sinaasappelsap, 2 eetlepels honing of suiker, 2 kaneelstokjes, 3 kruidnagels, 1 steranijs en een sinaasappelschijfje voor de garnering. Verwarm eerst alle ingrediënten in een pan op laag vuur. Zorg ervoor dat het mengsel niet kookt. Laat het vervolgens 20 minuten trekken, zeef de kruiden eruit en serveer warm. Niets kerstiger dan glühwein!
Ben je dol op zoete drankjes? Dan is deze hot chocolate baileys perfect voor jou. Voor dit onweerstaanbare recept heb je nodig: 200 ml volle melk, 50 gr fijngehakte pure chocolade (nog wat extra voor de garnering), 50 ml baileys en slagroom ter garnering. Verwarm eerst de melk in een steelpan. Voeg de chocolade toe en roer tot het volledig gesmolten is. Haal van het vuur en voeg de Baileys toe. Schenk in een mok, top af met slagroom en gehakte chocolade. Heerlijk!
Ooit gehoord van een spiked apple cider? Deze warme appelcider met een vleugje rum heeft de perfecte balans van zoet en kruidig en dus heerlijk voor de winter. Je hebt nodig: 500 ml appelcider, 1 kaneelstokje, 1 steranijs, 1 schijfje sinaasappel en 40 ml rum of bourbon. Begin met het verwarmen van de appelcider met het kaneelstokje, steranijs en sinaasappel in een pan. Zeef de kruiden eruit, voeg de rum toe en serveer warm. Je kan ook nog een kaneelstokje toevoegen als garnering.
Lees ook: De eerste Kerst samen met je partner? 5x tips voor nieuwe koppels