Natuurlijk gingen we niet voor niets naar Frankrijk. Cointreau komt hier vandaan. Het merk bestaat al sinds 1849 en is door de zoete sinaasappelsmaak onwijs populair onder de vrouwen die Cointreau graag in cocktails gebruiken. Wij ontmoetten Alfred Cointreau (generatie 6) die ons de destileerderij in Angers liet zien én ons meenam naar een cocktailworkshop met Dita von Teese!
Bekijk hieronder de foto's van de perstrip vol Cointreau:
Eerst bezochten we de prachtige Franse plaats Angers waar Cointreau ooit is ontdekt en waar het nog steeds gemaakt wordt.
Geweldig mooi toch dit kasteel?
's Avonds dronken we Cointreau-cocktails in de hippe bar K9 in Angers. Zoals je ziet is dit vroeger een kerk geweest!
Our favorite!
De volgende dag was het na een uitgebreid ontbijt tijd om de Cointreau destilleerderij in Angers te bekijken. Op de foto zie je Alfred Cointreau.
Dit is de enige plek ter wereld waar Cointreau gemaakt wordt. Per uur worden er wel 7000 flessen geproduceerd!
En dat gebeurt in stijl!
En er is vooral heel veel Cointreau...
Dit is nog maar een klein deel van de enorme collectie nep-flessen Cointreau. Het merk is het meest gekopieerde drankmerk ter wereld!
Daarna was het tijd om de echte Cointreau te herkennen, we zijn geslaagd!
Het bewijs!
En wie veel alcohol drinkt, moet goed eten...
Dus dat deden we veel...
Heel veel!
Tip! Door de kenmerkende sinaasappelsmaak kun je Cointreau heel goed in desserts gebruiken.
Maar ook in lippenbalsem doet Cointreau het perfect!
Dita von Teese verbleef in Hotel Raphael in Parijs
Wat een entree!
Tijd voor het echte werk, aan deze tafel gaf Dita von Teese samen met Alfred Cointreau een cocktail workshop.
There she is! En wauw wat is ze prachtig.
Ze leerde ons van alles over Cointreau. Zo kun je ook heel goed cocktails maken met een theezakje er in of wat kaneel...
Dita's zelfgemaakte cocktail met kaneel
Uiteindelijk gingen wij toch maar voor wat rood fruit met wat limoen. Mmm...
We sliepen in het fantastische Philippe Starck Mama Shelter hotel.
En daar kun je behalve slapen ook erg goed eten. De potten en pannen kwamen gewoon op tafel!
Daarna doken we het nachtleven van Parijs in.
In de wereldberoemde Buddha bar (aanrader trouwens) dronken we uiteraard weer heerlijke Cointreau cocktails.
De Buddha Bar was iets te donker voor foto's, maar toch: de girls met Alfred Cointreau.
En nog even een betere foto met de meiden!
De volgende dag was het tijd om Parijs in het daglicht te verkennen.
En dat was niet verkeerd!
En als echte Parisiennes lunchten we bij Hotel Costes, hét hotel in Parijs.
Journaliste Raquel en Stefanie van Cointreau
Eten doe je in de verwarmde binnenplaats van het hotel. Wil je veel chique Franse dames (met it-bag) en heren zien? Ga hier dan zeker zitten!
Je moet wel even je portemonnee trekken, maar de gerechten zijn het waard...
Natuurlijk shopten we nog even bij de Marc by Marc Jacobs store om de hoek en kocht ik dit bekende oogschaduw palet bij Sephora, waar ik heel veel over heb gelezen op beautyblogs.
En toen moesten we afscheid nemen van het geweldige Parijs!
Natuurlijk waren we niet alleen in Frankrijk voor de workshop en de bezichtingen. De hele trip had een fashion randje... Daarover lees je binnen een paar weken meer!