Limmen - Bang dat goede koks schaars worden? Dan richt je een kookschool annex restaurant op voor je pupillen. "Wat Jamie met ontspoorde jongeren kan, kan ik ook", moet Peter Lute gedacht hebben. Peter Lute, eigenaar en patron van klasserestaurant Lute in culi-dorp Ouderkerk aan de Amstel is een tweede zaak begonnen in Limmen: Lute Rootz, een soort stagerestaurant. Hier wordt aankomend talent klaargestoomd voor de cookwalk. Lute Rootz zit in Limmen, in het pand waar opa en oma Lute ooit een café bezaten. Het zijn dus letterlijk de wortels van Lute.
Het café onderging een complete restyling en het resultaat is een mooie, sfeervolle ruimte waar kwaliteit, mentaliteit en gastvrijheid met de paplepel bij de startende koks en toekomstige maîtres wordt ingegoten. Culinaire coryfeeën uit Lute leren ze de kneepjes van het vak om vervolgens in restaurant Lute aan het werk te gaan. Het blijkt nu al een enorm goed concept, want de aanmeldingen stromen binnen. De kaart is simpeler dan die van grote broer Lute. Maar voor minder dan gerookte kalfsfilet met een crème van artisjok en truffel of forel met linzen, gestoofde venkel en een schuimige saus van kreeft doen ze het ook in Lute Rootz niet. Genoeg reden om te gaan proeven wat die gemotiveerde nieuwkomers klaarmaken. Lute Rootz zit aan de Rijksweg 7 in Limmen. (Beeld: Pietro Chelli)