Whiskey Chai
Grinch Jell-O Shots
Granaatappel Margaritas's
Sprankelende Winter Sangria
Minty Vodka Candy Cane Martini
Gingerbread Eggnog White Russian
Kerst Cranberry Juleps
Gingerbread Eggnog White Russian
180 ml Vodka
180 ml Kahlua
180 ml Eggnog
Halve theelepel Gember
3 Eetlepels suikerstroop (Melasse)
Slagroom en druppels suikerstroop als topping
Halve eetlepel Kaneel + 2 eetlepels rietsuiker voor de glasrand
Meng het kaneel en de rietsuiker. Leg het mengsel op een bord. Maak de randen van de glazen nat en doop het glas met de rand in het mengsel.
Vul de cocktailshaker met ijs en meng de vodka, khalua, eggnog, suikerstroop en gember. Goed schudden! Schenk het mengsel uit per glas.
Top het af met slagroom en een paar druppels suikerstroop
Kerst Cranberry Juleps / 8 glazen
250ml water
100 gram suiker
2 stuks sinaasappel schil
140 gram verse cranberries
250 ml Bourbon
8 takjes verse munt
Breng het water, de suiker en de sinaasappelschil aan de koek en voeg dan de verse cranberries toe. Laat het mengsel 2-3 minuten koken. Wacht tot de cranberries scheuren niet breken.
Laat de siroop koelen en zet daarna koud in de koelkast.
Zeef het mengsel maar houdt 8 cranberries apart en prik deze op een cocktailprikker voor garnering. Houdt verder 24 cranberries apart zodat je er drie per glas kunt verdelen.
Voeg de Bourban aan het gezeefde (nu heldere) siroop toe en verdeel deze over de acht glazen. Gebruik het liefst crushed ice.
Minty Vodka Candy Cane Martini / Per Glas
45ml Vodka
1 Eetlepel munt liqueur
1/2 Gebroken kerst zuurstokje (Infused)
1 kerst zuurstokje als garnering
Het allerlekkerst is als je de vodka infused met kerst zuurstokken en ten minste 24 uur laat staan voordat je de cocktails gaat schenken. Dit houdt in dat je de kerstzuurstokjes in de fles vodka doet en het een etmaal laat staan. De kleur en smaak komt los en mengt zich met de vodka.
Meng de ingrediënten in een cocktailshaker met ijs. Houdt de garnering apart. Shake it!!
Giet het mengsel door een zeefje in de glazen en maak af met een kerstzuurstokje als garnering.
Sprankelende Winter Sangria (Punch)
2 Flessen Prosecco
180 ml St. Germain vlierbloessemlikeur
2 Mandarijnen
Witte druiven
Grapefruit
Bloedsinaasappel
65 Gram fijne suiker
Meng de vlierbloessemlikeur en de suiker in een kom. Klop het met een garde door elkaar tot dat de suiker in de likeur is opgelost. Snijd het fruit in plakken stukken. Schil mag erop blijven. Meng het fruit door het likeur/suikermengsel en zet het koud in de koelkast.
Wanneer je gasten arriveren schenk je een eetlepel likeur/suikermengsel in het glas. Schep een er ook wat fruit in.Top het af met prosecco.
Whiskey Chai
2 Kaneelstokjes
20 Zwarte peperkorrels
16 Kruidnagels
8 Kardemom zaden
1 Eetlepel gember
1 Verse nootmuskaat geraspt
40 gram rietsuiker
1 Eetlepel zwarte thee
1 Liter volle melk
130 ml Rhy Whiskey of Bourbon
Stamp de kruiden fijn in een vijzel ( of koop ze in poedervorm)
Verwarm de melk maar kook het niet. Neem de pan van het vuur en voeg de kruiden, thee en suiker toe. Laat het 10 minuten staan. Zeef het mengsel eventueel.
Verwarm het mengsel opnieuw en voeg de whiskey toe. Serveer de drank warm.
Granaatappel Margaritas’s / 8 glazen
2 limoenen
180 ml Tequila gold
60 ml triple sec of Cointreau
450 ml Granaatappelsap
Granaatappelpitjes
Crushed ice (ijsblokjes)
Mix alle ingredienten behalve de granaatappel in de blender. Als je hele ijsblokje gebruikt, deze dan ook. Gebruik de granaatappelpitjes als garnering. Snij de limoenen in dunne plakken en plaats ze over de glasrand door een kleine inkeping in het schijfje te snijden. Easy does it!
Beeld Instagram
Beeld: instagram / DelishDotCom