Fashion

7 must-drink cocktails voor de feestdagen

Whiskey Chai

Grinch Jell-O Shots

Granaatappel Margaritas's

Sprankelende Winter Sangria

Minty Vodka Candy Cane Martini

Gingerbread Eggnog White Russian 

Kerst Cranberry Juleps

Grinch Jell-O Shots
Groene laag:
120 ml Vodka of Tequila
240 ml Water
1 pak limoen ‘jello’ gelatinepudding (100 gram)
Rode laag:
480 ml water
1 pak aardbeien ‘jello’ gelatinepudding (100 gram)
Stap 1
Neem je snotglazen en dip ze in het limoen suiker mengsel met de rand. Zet weg en laat drogen. 
Stap 2
Maak vervolgens de limoen gelatinepudding klaar in de pan. Je kunt direct de vodka of tequila toevoegen en zorg dat het goed mengt. Schenk het gelatine/vodka mengsel uit de pan in een schenkkan dat maakt het een stuk makkelijker de snotglazen te vullen.  Schenk de glazen 3/4 vol met het groene mengsel. Plaats voor een half uurtje tot uurtje in de koeling. 
Stap 3
Maak het rode gelatinemengsel en giet dit over de groene laag heen. Je hoeft het mengsel niet op te maken. Probeer de verhoudingen tussen groen en rood hetzelfde als op de foto te houden. Plaats de shotglazen terug in de koelkast en laat ze nu volledig opstijven en afkoelen.
Deze shotjes zien er zo feestelijk uit. Zeker weten dat jou gasten hier heel erg van onder de indruk zullen zijn.

Gingerbread Eggnog White Russian

180 ml Vodka

180 ml Kahlua

180 ml Eggnog

Halve theelepel Gember

3 Eetlepels suikerstroop (Melasse)

Slagroom en druppels suikerstroop als topping

Halve eetlepel Kaneel + 2 eetlepels rietsuiker voor de glasrand

Meng het kaneel en de rietsuiker. Leg het mengsel op een bord. Maak de randen van de glazen nat en doop het glas met de rand in het mengsel.

Vul de cocktailshaker met ijs en meng de vodka, khalua, eggnog, suikerstroop en gember. Goed schudden! Schenk het mengsel uit per glas.

Top het af met slagroom en een paar druppels suikerstroop

Kerst Cranberry Juleps / 8 glazen

250ml water

100 gram suiker

2 stuks sinaasappel schil

140 gram verse cranberries

250 ml Bourbon

8 takjes verse munt

Breng het water, de suiker en de sinaasappelschil aan de koek en voeg dan de verse cranberries toe. Laat het mengsel 2-3 minuten koken. Wacht tot de cranberries scheuren niet breken.

Laat de siroop koelen en zet daarna koud in de koelkast.

Zeef het mengsel maar houdt 8 cranberries apart en prik deze op een cocktailprikker voor garnering. Houdt verder 24 cranberries apart zodat je er drie per glas kunt verdelen.

Voeg de Bourban aan het gezeefde (nu heldere) siroop toe en verdeel deze over de acht glazen. Gebruik het liefst crushed ice.

Minty Vodka Candy Cane Martini / Per Glas

45ml Vodka

1 Eetlepel munt liqueur

1/2 Gebroken kerst zuurstokje (Infused)

1 kerst zuurstokje als garnering

Het allerlekkerst is als je de vodka infused met kerst zuurstokken en ten minste 24 uur laat staan voordat je de cocktails gaat schenken. Dit houdt in dat je de kerstzuurstokjes in de fles vodka doet en het een etmaal laat staan. De kleur en smaak komt los en mengt zich met de vodka.

Meng de ingrediënten in een cocktailshaker met ijs. Houdt de garnering apart. Shake it!!

Giet het mengsel door een zeefje in de glazen en maak af met een kerstzuurstokje als garnering.

Sprankelende Winter Sangria (Punch)

2 Flessen Prosecco

180 ml St. Germain vlierbloessemlikeur

2 Mandarijnen

Witte druiven

Grapefruit

Bloedsinaasappel

65 Gram fijne suiker

Meng de vlierbloessemlikeur en de suiker in een kom. Klop het met een garde door elkaar tot dat de suiker in de likeur is opgelost. Snijd het fruit in plakken stukken. Schil mag erop blijven. Meng het fruit door het likeur/suikermengsel en zet het koud in de koelkast.

Wanneer je gasten arriveren schenk je een eetlepel likeur/suikermengsel in het glas. Schep een er ook wat fruit in.Top het af met prosecco.

Whiskey Chai

2 Kaneelstokjes

20 Zwarte peperkorrels

16 Kruidnagels

8 Kardemom zaden

1 Eetlepel gember

1 Verse nootmuskaat geraspt

40 gram rietsuiker

1 Eetlepel zwarte thee

1 Liter volle melk

130 ml  Rhy Whiskey of Bourbon

Stamp de kruiden fijn in een vijzel ( of koop ze in poedervorm)

Verwarm de melk maar kook het niet. Neem de pan van het vuur en voeg de kruiden, thee en suiker toe. Laat het 10 minuten staan. Zeef het mengsel eventueel.

Verwarm het mengsel opnieuw en voeg de whiskey toe. Serveer de drank warm.

Granaatappel Margaritas’s / 8 glazen

2 limoenen

180 ml Tequila gold

60 ml triple sec of Cointreau

450 ml Granaatappelsap

Granaatappelpitjes

Crushed ice (ijsblokjes)

Mix alle ingredienten behalve de granaatappel in de blender. Als je hele ijsblokje gebruikt, deze dan ook. Gebruik de granaatappelpitjes als garnering. Snij de limoenen in dunne plakken en plaats ze over de glasrand door een kleine inkeping in het schijfje te snijden. Easy does it!

Beeld Instagram

Bron;

Beeld: instagram / DelishDotCom

Deel dit artikel
Back to top