Onze handen spelen een grote rol in onze communicatie. We gebruiken onze handen continu om een verhaal duidelijker over te brengen. Daarom is het heel belangrijk om ook aan je handen te denken wanneer je een sollicitatiegesprek hebt. Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar tijdens het gesprek zul je je handen veel gebruiken om antwoord te geven op een vraag. Niemand wil naar onappetijtelijke nagels kijken en daarom is het belangrijk om rekening te houden met de kleur die je op je nagels lakt.
De staat en keuze van je nagellak zegt veel over je presentatie. Bladert de nagellak of is deze juist tiptop in orde? Daarnaast bestaat er geen specifieke kleur die voor alle situaties geschikt is. Wil je tijdens je sollicitatiegesprek graag nagellak opdoen, welke kleuren kun je dan het beste dragen?
Creatieve functie
Solliciteer je voor een creatieve baan? Dan heb je geluk. Omdat de werkgever voor de baan op zoek is naar een inventief persoon, mag de nagellak er ook fantasierijk uitzien. Voor een creatieve baan kun je vrijwel alle kleuren dragen die je mooi vindt. Houd wel in gedachten dat meerdere kleuren of glitternagellak op je nagels je een jongere uitstraling geeft.
Bedrijfswereld
Solliciteer je voor een baan in de bedrijfswereld, dan is de sfeer daar wat formeler. Kies voor een neutrale donkere kleuren als grijs, klassiek rood of donkerpaars. Andere kleuren kunnen wellicht de aandacht meer vestigen op je handen dan op het gesprek zelf.
Verzorgende functie
Volgens de richtlijnen moeten je nagels tijdens het werken in de zorgsector schoon en kort zijn. Desalniettemin blijkt uit polls dat personeel af en toe toch nagellak draagt, alleen lakken zij hun nagels vaak met een doorzichtige lak of in een huidkleurige tint. Wil je graag met gelakte nagels naar een gesprek, houd deze richtlijnen dan aan.
Food sector
Wanneer je met eten werkt, is het uit den boze om nagellak op te hebben. Wanneer je tijdens het gesprek aankomt met fel groen gelakte nagels, wil dat niet zeggen dat je tijdens het werk zelf ook nagellak ophebt, maar het stuurt wellicht de verkeerde boodschap. Voor een gesprek bij een hoogstaand restaurant kun je beter geen nagellak opdoen.
Beeld: I Stock