Je wilt het misschien liever niet weten, maar diep in jouw make-uptas schuilen er heel veel bacteriën. Denk aan ongewassen make-upborstels of aan je vloeibare foundation die al ruim een jaar oud is. Jouw make-uptas is voor bacteriën de ideale plek om zich te vermenigvuldigen. Big time. Maar daar kun je vanaf nu wat aan doen!
We houden allemaal van onze nylon make-uptas met kleurrijk printje, maar het is veel gunstiger om voor een slimme make-uptas te gaan. Dus bye felle kleuren en drukke printjes, hallo doorzichtige plastic make-up tas! Bacteriën kunnen zich namelijk veel makkelijker vermenigvuldigen in donkere en warme plekjes.
Het is handig om je make-uptas één keer in de maand te wassen, maar ook de producten uit je make-upcollectie moeten af en toe worden opgeschoond. Gebruik alcohol doekjes om je pincet en wimperkruller schoon te maken en was je make-upborstels maandelijks. Hoe je jouw make-upborstels het beste schoon maakt, lees je hier.
Alle items hebben een andere houdbaarheid, dus hou in de gaten hoelang je ze kan bewaren in je make-up collectie. Een mascara kun je eigenlijk maar drie maanden gebruiken. Als je een mascara te lang gebruikt kan dit een vervelende oogontsteking veroorzaken, door de bacteriën die zich er al die tijd in hebben verzameld. Als je een ontstoken oog hebt kun je die mascara die je op dat moment gebruikt ook beter weggooien, zodat je jouw andere oog daarna niet infecteert.
Het is belangrijk om te overwegen wat voor make-up je koopt. Het is hygiënischer om vloeistoffen uit een tube te gebruiken, in plaats van uit potjes. Iedere keer als je met jouw vinger in een pot zit, komen er namelijk bacteriën in het mengsel. Dit geldt ook voor make-up aanbrengen, gebruik liever een schone make-up borstel in plaats van je vingers. By the way, lipstick bijwerken na de lunch is ook niet zo onschuldig als het lijkt. Als je lipstick aanbrengt na het eten kan dat leiden tot bedorven eetresten en bacteriën op je lippenstift.
Wanneer was voor jou de laatste keer dat je je make-uptasje hebt gereinigd?