Ik denk dat iedereen vooral in de afgelopen periode heel veel chocolade heeft gegeten. Tijdens de decembermaand gaat er nou eenmaal nóg meer chocolade doorheen dan andere maanden, toch? Daarom willen wij even een prangende vraag voor eens en voor altijd oplossen: krijg je nou puistjes van chocolade of niet?
Wij gaan deze vraag beantwoorden. Dus ben je benieuwd of je voortaan toch echt beter af kan blijven van die heerlijke snack? Lees snel met ons mee.
Acne kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld hygiëne of hormonen. Maar is het eten van chocolade een oorzaak voor het krijgen van puistjes? Nee. Er is geen bewijs dat de chocolade zelf zorgt voor acne. Niet alle chocola is hetzelfde gemaakt. Chocolade waar suiker, zuivelproducten en glucosestroop in zitten, kan daarentegen zeker zorgen voor puistjes. Het is dus niet de chocolade op zich die zorgt voor een uitbraak, maar bepaalde ingrediënten die in chocolade zitten wel. Dus kortom: suiker, zuivelproducten en bewerkte voedingsmiddelen kunnen leiden tot huidproblemen. Maar cacao, het belangrijkste ingrediënt van dit goedje, is rijk aan oxidanten en kan er zelfs voor zorgen dat je huid verbetert. Best ingewikkeld hè?
In melkchocolade zitten meer suikers en meer zuivel waardoor de kans groter is dat je puistjes krijgt. Ga daarom het liefst voor pure chocolade. De grootste boosdoeners als het gaat om puistjes zijn dus zuivel en suiker.
Wat kun je dan wél eten om een stralend velletje te krijgen? Wij sommen wat dingen voor je op. Het gaat er vooral om dat jij je huid goed genoeg hydrateert.