Interior

7 manieren om ervoor te zorgen dat jouw badkamer altijd lekker ruikt

7 manieren om ervoor te zorgen dat jouw badkamer altijd lekker ruikt

De badkamer is de ruimte in jouw huis die alle ingrediënten heeft om lekker te ruiken maar ook om een slechte geur te hebben - vooral als hier ook het toilet te vinden is. Het liefst heb je natuurlijk dat de badkamer te allen tijde heerlijk ruikt maar hoe krijg je dat nou voor elkaar? 

Om je badkamer altijd lekker te laten ruiken, zijn er een aantal dingen die je kan doen en die je juist niet zou moeten doen. Wij hebben zeven opties voor je verzameld.

1. Regelmatig goed schoonmaken is een must

Een open deur misschien maar goed schoonmaken gaat in ieder geval een hoop helpen. Wanneer bacteriën en andere viezigheden zich kunnen ophopen, zorgt dat vaak voor een naar geurtje. Een schone douche- of badruimte, een schone wastafel, een schoon toilet, een schone vloer en schone wanden zorgen ervoor dat je het niet alleen prettig vindt om in de badkamer te vertoeven - het laat alles ook fris ruiken. Vergeet ook vooral niet de douchemat regelmatig te wassen!

2. Geurstokjes, geurzakjes en diffusers

Kies waar je voorkeur naar uitgaat maar dit is dé manier om eventuele nare geurtjes waar je niet zoveel aan kan doen (een afvoer die maar blijft stinken) te maskeren en om gewoon een prettig ruikende badkamer te krijgen zonder dat het overweldigend is. Een diffuser kun je aan en uit zetten en een geurzakje of geurstokjes moeten eens in de zoveel tijd vervangen worden. Ziet jouw manier van geur toevoegen aan de ruimte er ook nog eens fraai uit? Dan is het een win-win situatie natuurlijk! Wil je een meer 'natuurlijke' oplossing? Hang dan een bosje eucalyptus in de badkamer - het liefst ergens bij de douche. 

 

3. Vochtige handdoeken zijn een no go

Ik gebruik zelf het liefste elke dag een schone handdoek maar heb jij geen probleem met het meerdere malen gebruiken van een handdoek, zorg er dan wel voor dat hij in de tussentijd goed kan drogen. Hang 'm op zoals je de was zou ophangen om te drogen. Doe je dit niet en laat je de handdoek als een vodje ergens liggen op de grond? Dan gaat het al gauw muf ruiken, niet alleen je handdoek maar ook de hele badkamer. Verder is het slim om ervoor te zorgen dat de handdoeken eerst goed droog zijn als ze uit de was komen, voordat je ze gaat opvouwen. Anders kan het vocht moeilijker ontsnappen en kan de stof (onzichtbaar) gaan schimmelen. 

 

4. Heerlijk ruikende douche- en bodyproducten

Het blijft niet de hele dag hangen maar wel een groot gedeelte: de geur van een fijne douchegel, badolie, bath bomb en bodylotion. Geef er niet alleen een beetje extra geld aan uit om jezelf lekker te laten ruiken of om er op het moment van gebruik van te genieten, maar ook voor het langdurige effect.

 

5. Vuilnisbak tijdig legen

Grote kans dat in jouw badkamer een vuilnisbakje staat waar allemaal semi-vochtige producten in zitten. Hoe langer het daarin zit, hoe meer het gaat 'zweten'. Zodra de bak opengaat komt er een smerige geur naar buiten en in het ergste geval sijpelt de stank al langs de opening naar buiten. Gets! Onze tips? Regelmatig (eens in de paar dagen maximaal) de inhoud legen om een nare odeur te voorkomen.

6. Ventileren!

Heerlijk hoor een warme douche maar jouw afzuiger kan waarschijnlijk niet op tegen die hoeveelheid vocht die er geproduceerd wordt in die kleine ruimte. Na het douchen en badderen goed ventileren is een must als je stank en schimmel wilt voorkomen. Laat de afzuiger lekker lang aanstaan, doe het raam even open (als jouw badkamer hiervan voorzien is natuurlijk) of laat de deur op een kier staan. 

7. Geurvreters

Tot slot: een andere manier om nare geurtjes in de badkamer te voorkomen, is op een strategische en onzichtbare plek (je wilt dit liever niet zien) geurvreters te plaatsen. 

Beeld: HK Living
Deel dit artikel
Back to top