Als jij op zoek bent naar een gezonder alternatief voor frituren, dan is een airfryer zeker een goede oplossing. Deze 'friteuse' zorgt ervoor dat hete lucht wordt gecirculeerd het jouw eten een krokant en goudbruin laagje geeft. We vertellen je vandaag hoe je loempia's uit de airfryer maakt.
In de middag als snack, lunch of juist 's avonds als diner: we kunnen elk moment van de dag wel gefrituurde dingen eten. Toch is zijn gefrituurde snacks - helaas - niet altijd even goed voor je. Als jij nog geen airfryer in huis hebt, waar wacht je dan nog op? Het vervangt de behoefte voor een friteuse, een oven, een magnetron en zelfs je tosti-ijzer. Perfect als je niet zoveel ruimte hebt in huis. Daarnaast kun je met een airfryer lekkere recepten klaarmaken op een gezondere manier dan met een frituurpan. Daarom hebben wij het recept voor loempia's uit de airfryer voor je. Hier wil jij je bed wel voor uitkomen!
Dit zijn 5 airfryer hacks die je moet weten
Snijd eerst alle groenten fijn zoals de prei, ui, wortel en paprika. Pel de knoflook en snij deze samen met de peper en de gember ook in de kleine stukjes. Begin met het fruiten van het knoflook en uimengsel en voeg na een paar minuten ook de rest van het groentenmengsel toe. Voeg daarna de taugé en ketjap toe en haal de pan na 2 minuten van het vuur af.
Snijd de kipfilet of de ham in heel kleine stukjes en wok deze aan tot ze lekker krokant zijn. Voeg daarna samen met het groentemengsel en de ketjap manis. Leg nu het filodeeg of de loempiavellen op je snijplank en leg er een kleine baan vulling op. Schep 2 – 3 lepels toe aan elk velletje en rol ze op. Vouw de loempia’s dicht. Sluit de randen af met een beetje water.
Bak de loempia’s op 200 graden in 8 minuten bruin. Haal de plaat uit de Arfryer als de tijd voorbij is. Zijn ze nog niet helemaal goed? Doe ze dan nog kort erin tot ze lekker fluffy zijn. Serveer de loempia's uit de airfryer met een lekkere klodder loempiasaus. Zo simpel is het. Genieten ervan!
Deze gezonde airfryer recepten wil je zo snél mogelijk uitproberen