(Geur)kaarsen zijn heerlijk om even mee tot rust te komen, of gewoon als je je neus een kleine traktatie wil geven. Toch merk je dat een kaars best snel opbrandt en dat is nogal vervelend als je eigenlijk graag zo lang mogelijk wil genieten van je kaarsje. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet, die er gegarandeerd voor zorgen dat jouw geurkaars veel langer blijft branden.
Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, langer genieten van je geliefde kaars. Het heeft allemaal te maken met hoe je je kaars de eerste keer laat branden. Dit moet namelijk lang en gelijkmatig zijn, zo kun je daar verder op borduren om je kaars zo lang mogelijk te blijven gebruiken.
Wat je vaak ziet dat er gebeurt, is dat de kaars in een soort kuiltje opbrandt. De randen eromheen smelten vaak niet, waardoor je heel wat branduren verliest. Zonde, toch? Hieronder lees je hoe je verlies van branduren voorkomt.
De eerste keer dat je een kaars laat branden, doe je dit lang en gelijkmatig. Je blaast de kaars pas uit wanneer ook de randen vloeibaar zijn. Doe je dit vaker, dan zal de kaars netjes opbranden, zonder restjes. Easy!
Een andere tip om je geurkaars langer te gebruiken, is om zout over de kaars heen te strooien, voordat je 'm aandoet. Je ziet dat je kaars straks langere branduren heeft dan op de verpakking staat!
Het korter knippen van het lontje in de geurkaars maakt ook een degelijk verschil in hoe snel jouw kaars opbrandt. Doordat de lont kleiner is, gaat het branden een stuk trager. Ook zorgt het ervoor dat het gelijkmatig opbrandt (inclusief de randen, dus).
Wanneer je een nieuwe kaars koopt, zet je deze graag op een gezellig plekje, toch? Wel is het belangrijk dat je dit niet op een tochtige plek doet. Tocht kan de vlam in de kaars namelijk groter maken, waardoor 'ie veel sneller opbrandt. En dat is nu juist niét de bedoeling.
Wist je dat je jouw kaars een veel langere levensduur kunt geven door 'm in de vriezer of koelkast te leggen na gebruik? Nou, wij eerst ook niet, maar het is echt zo! Dit komt doordat je geurkaars ijskoud is voor gebruik en dus minder snel zal smelten. Yay!