Travel

3 onbekende parels in Europa voor in de zomervakantie

3 onbekende parels in Europa voor in de zomervakantie

Het is lente en we gaan weer bijna naar de zomervakantie toe. Ga jij elk jaar naar dezelfde camping in Frankrijk of het appartement van de familie aan de kust van Spanje en heb je zin om een keer iets anders te doen (of dit te combineren) zonder al te veel toeristen? Dan heb je hierbij drie leuke, onbekende parels in Europa.

3 onbekende parels in Europa voor in de zomervakantie 

San Vicente de la Barquera, Spanje

San Vicente de la Barquera ligt in Noord-Spanje en was oorspronkelijk een klein vissersdorpje aan de Cantabrische kust. Het ligt op de pelgrimsroute en was een rustplaats van pelgrims op weg naar Santiago. Het heeft iets meer dan 4000 inwoners en een prachtige omgeving. Het ligt in het hart van Parque Natural de Oyambre en heeft een mooie kust met op de achtergrond de besneeuwde pieken van de Picos de Europa. Vanaf Bilbao is het 2,5 uur met de bus en vanaf het vliegveld van Santander 1 uur en 40 minuten. Je eet er heerlijke gerechten en met de juiste golven is het een perfecte plek om te (beginnen met) surfen. Breng ook een bezoek aan het dorpje Comillas, één van de mooiste dorpjes van Cantabrië waar een bouwwerk van Antoni Gaudí te vinden is. Een mooi plekje!

Meer op Instagram

Albanië

Een land dat niet veel wordt genoemd bij vakanties is Albanië. Lang heeft dit land afgezonderd van de buitenwereld geleefd en heeft de grenzen pas in de jaren '90 geopend. Het is daardoor nog niet zo bekend bij een grote groep mensen. Zonde (of misschien juist wel fijn), aangezien het een prachtig land is. Je vindt er een enorme gastvrijheid, heerlijk eten en een prachtige natuur met veel bergen en stranden. Ook vind je er veel baaitjes met azuurblauw water en het is er erg goedkoop. Een overnachting in een hotel is gemiddeld 25 euro en het eten en drinken is zeer betaalbaar. Plekken die aan te raden zijn: Ksamil voor het prachtige blauwe water en het Komani-meer. Een prachtige omgeving!

Meer op Instagram

Karpathos, Griekenland

Wie denkt aan een vakantie in Griekenland, denkt snel aan eilanden als Rhodos, Kreta en Mykonos. Er zijn er alleen nog zoveel meer. Een voorbeeld is Karpathos. Dit eiland tussen Rhodos en Kreta is een prachtige, maar onbekende plek. Er zijn weinig toeristen en een deel van de bewoners leeft nog erg traditioneel met tradities en klederdrachten, alsof de tijd is blijven stilstaan. Het heeft prachtige strandjes met helderblauw water waar je goed snorkelt en het is rustig, schoon en opgeruimd. Als je de echte Griekse cultuur wil meemaken, ga dan zeker hier naartoe.

Meer op Instagram
Bron: albanie-info.nl
Beeld: istockphoto
Deel dit artikel
Back to top