Beauty

Jaren ‘80 kapsels zijn helemaal hot: dit zijn de leukste

Jaren ‘80 kapsels zijn helemaal hot: dit zijn de leukste

Denk je aan het haar uit de jaren 80, dan denk je aan het extreme: uitgeborstelde pijpenkrullen, volume, mullets en getoupeerde lokken. Het moest over de top en zo opvallend mogelijk zijn. Gelukkig komt het weer terug! Dit zijn die leukste kapsels uit de jaren ‘80 die helemaal hun comeback maken.

De Mullet

De mullet, in het Nederlands ook wel een ‘matje’ genoemd, is een kapsel waarbij de achterkant langer is en waarbij het haar wat hoger op het hoofd kort is. Het wordt gezien als een wild en rebels kapsel en wordt steeds populairder. Een grote reden hiervan is dat het een genderneutraal kapsel is. Ondanks dat het oorspronkelijk een mannelijk kapsel is, wordt het net zo goed gedragen door andere genders. Dat zien we terug op de rode loper! Denk aan actrices als Florence Pugh tijdens een fotosessie voor Dune: Part Two en Billie Piper op een evenement in Londen.

Meer op Instagram

Bouffant kapsels

Een opvallende én 80's verschijning was het kapsel van zangeres Miley Cyrus tijdens de Grammy Awards. Dit kapsel met torenhoge opgestoken en krullende lokken die rond het gezicht wapperden, waren niet te missen. Ze liet zich die avond inspireren door de legendarische zangeres Tina Turner en het kapsel was volgens Bob Recine, Miley's hairstylist, met name geïnspireerd op Raquel Welch. Ook bracht ze een ode aan haar peettante en zangeres Dolly Parton. Ook iemand met iconisch haar.

Meer op Instagram

Discokrullen

Dit kapsel met uitbundige krullen is geïnspireerd op het discotijdperk. Door eerst je haren te wassen met een volumeshampoo- en conditioner, met een diffuser of reguliere krultang te krullen, af te laten koelen en vervolgens uit te borstelen, krijg je veel volume in je haar. Blake Lively was er al mee gespot en Emily Ratajkowski verscheen in de straten van Parijs met de discokrullen.

Meer op Instagram

‘Mob wife'-aesthetic

De terugkerende kapsels sluiten aan op de populaire 'mob wife'-trend. Een trend gekenmerkt door bouncy kapsels, veel make-up en een garderobe vol luipaardprint, bont en hoge hakken. Het verzet zich tegen ingetogen luxe en de zogeheten clean girl aesthetic. Denk hierbij aan subtiel haar en make-up. Dit blijft nog steeds populair, maar de ‘mob wife'-trend is voor mensen die willen experimenteren en openstaan voor een nieuwe look.

Zelf aan de slag!

Om deze iconische looks uit de jaren 80 eigen te maken, haal je voor de krullen de haarlak, gel en borstel uit de kast en maak je het zo wild mogelijk. Voor de mullet haal je er een schaar bij en is het misschien beter om het te laten knippen. Hoe uitbundiger hoe beter, zo reis jij weer even terug in de tijd!

Bron: Vogue.nl
Beeld: istockphoto
Deel dit artikel
Back to top