Beauty

5 manieren om je make-up te verwijderen zonder make-up remover

5 manieren om je make-up te verwijderen zonder make-up remover

Stel, je blijft onverwacht bij iemand slapen en je hebt geen make-up remover bij je, wat doe je dan? Je kan je make-up niet laten zitten, dat is slecht voor je huid. Dit zijn vijf manieren waarop jij je make-up kunt verwijderen zonder make-up remover.

Lees ook: Moet je je benen apart wassen onder de douche?

Kokosolie

Kokosolie is een heel fijn product om je make-up mee te verwijderen. De olie smelt als het ware je make-up eraf. Zelfs voor waterproof make-up is het effectief. Je hebt er ook maar een heel klein beetje van nodig. Wrijf een beetje van de olie in je handen en gebruik draaiende bewegingen om de make-up van je gezicht te verwijderen. Gebruik vervolgens genoeg water om je gezicht schoon te maken. De olie kan namelijk in je poriën gaan zitten. Kokosolie is verder wel de meest verzorgende DIY make-up remover.

Een andere vorm van olie

Heb je geen kokosolie in huis? Geen probleem. Er zijn namelijk ook andere soorten olie die je kunt gebruiken om make-up te verwijderen. Olijfolie is bijvoorbeeld een hele goede optie. Hiervan heb je maar een paar druppeltjes nodig. Maak je huid vervolgens schoon met een nat handdoekje of een wattenschijfje. Je kunt ook baby olie gebruiken. Dit raden we vooral aan voor de lippen en ogen. De olie kan de huid namelijk vrij snel uitdrogen. Gebruik deze DIY remover dus in moderatie.

Baby shampoo

Shampoo wil je natuurlijk niet in je ogen krijgen. Daarom klinkt het misschien een beetje gek om het als make-up remover te gebruiken. Toch is baby shampoo een heel fijn product om je make-up mee te verwijderen. Baby shampoo is namelijk veilig voor de ogen. Gebruik wel genoeg water om de shampoo mee van je gezicht te halen en hydrateer je huid goed achteraf. De shampoo kan je huid namelijk wel lichtelijk uitdrogen. Een goede nachtcrème is hiervoor dus zeker aan te raden.

Je dagcrème

Je dagcrème breng je normaal gesproken aan nadat je je make-up hebt verwijderd. Toch kan het ook een goed product zijn om je make-up mee te verwijderen. Ook hier heb je maar een klein beetje van nodig. Wrijf het over je gezicht zodat de olie in de crème je make-up kan laten smelten. Het klinkt misschien gek om de crème vervolgens weer van je gezicht te wassen, maar doe dit wel zodat al het vuil van je make-up niet op je huid blijft zitten. Daarna kan je het weer aanbrengen om je gezicht te hydrateren.

Aloë vera

Tot slot kun je aloë vera gebruiken om je make-up te verwijderen. Mocht je een aloë vera plant in de buurt hebben, dan kun je deze direct gebruiken om een beetje van de gel op je gezicht aan te brengen. Wees hiermee wel heel voorzichtig rond je ogen. Was je gezicht vervolgens met water en voilà, je gezicht is schoon!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top