Haarverzorging

Dit zijn de redenen voor waarom tijdelijke haarverf misschien wel de beste optie is voor jou

Dit zijn de redenen voor waarom tijdelijke haarverf misschien wel de beste optie is voor jou

In de meeste situaties is het beter om je haar te laten verven door een professional in een haarsalon. Zij weten precies wat ze doen en krijgen jouw haar precies bij die juiste kleur. Maar zelf aan de slag gaan met tijdelijke verf is niet altijd een slecht idee. Dit zijn de redenen voor waarom tijdelijke verf soms wel een goede optie is.

Lees ook: Zo verf je je haar van donker naar licht!

Het is perfect voor mensen met bindingsangst (op het gebied van haar)

Heb jij al heel lang de wens om een nieuwe haarkleur uit te proberen, maar ben je bang dat je het snel zat wordt? Dan is een tijdelijke haarverf perfect voor jou. Tijdelijke haarverf wast er na een aantal wasbeurten uit zichzelf weer uit. Het is dus geen enorme commitment net als je haar laten verven door de kapper. Het is ook een stuk minder schadelijk voor je haar om je haar tijdelijk te verven. Je kunt de kleur die je kiest ook zien als een soort proefperiode. Vind je de kleur ontzettend mooi en wil je er geen afscheid van nemen? Dan kun je het altijd nog door een professional laten doen. Zo niet, dan laat je het hierbij.

Het is ideaal voor wanneer je grijze haren wil bedekken

Begin je een beetje grijs te worden en wil je dit graag bedekken? Dan kun je dit gemakkelijk met tijdelijke haarverf doen. Hier zijn ook speciale producten voor die zich hierop richten. Er bestaan bijvoorbeeld speciale sprays of poeders die gemaakt zijn om grijze haren te bedekken. Op deze manier kun je die paar grijze haartjes snel en gemakkelijk wegwerken zonder dat je een hoop geld uit hoeft te geven bij de kapper. En je hoeft vaak niet eens aan de slag met haarverf.

Met tijdelijke haarverf kun je gekke kleuren uitproberen zonder dat je er lang aan vastzit

We hadden het eerder al even over het willen uitproberen van een haarkleur, maar deze reden is al helemaal belangrijk voor wanneer je een opvallende kleur wil uitproberen. Je haar in een onnatuurlijke kleur verven kan erg schadelijk zijn voor je haar. Je zal het namelijk eerst moeten bleken en daarna moeten verven. Dat is heftig voor je lokken. Daarnaast kan je een opvallende kleur ook snel zat worden. Wil jij graag meer spelen met je haarkleur en vaak nieuwe looks uitproberen. Dan heeft het geen zin om naar de kapper te gaan. Dat kost veel geld en tijd en voor wat je zoekt is dat eigenlijk zonde. Wij raden je dus zeker aan om eerst aan de haal te gaan met tijdelijke verf. Pas wel op met beschadigd haar. In die situatie kun je je haar beter nog even met rust laten.

Bron: Real Simple
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top