Beauty

4X budgetvriendelijke beautytips die je wil weten

4X budgetvriendelijke beautytips die je wil weten

We snappen het: je wilt graag nieuwe verzorgingsproducten. Maar die zijn niet altijd even prijsvriendelijk. Deze budget-beautytips zullen je helpen.

Budgetvriendelijke beautytips

Het is het zeker waard, die speciale crèmes die alleen bedoeld zijn voor je ogen, droge plekjes om rimpels. Maar als we overal aparte potjes en tubes voor aanschaffen, zal dat de portemonnee niet goed doen. Met een beetje creativiteit en slim shoppen wordt het ons een stuk makkelijker gemaakt, en wij zullen je haarfijn vertellen hoe je dit het beste kunt doen. De beste beautytips vind je hier.

1. Dupes

Waarom zouden we dertig euro uitgeven aan een mini-tube designer oogserum die vaak op TikTok wordt aangeraden en viraal gaat of Instagram? Vaak betaal je voor het merk, terwijl er in andere low-budget spulletjes dezelfde ingrediënten zitten. Je betaalt al snel voor het merk, en niet voor de goede werking van het prodcut. Bekijk daarom goed wat er in die dure verzorgingsproducten zit, en ga op zoek naar een goedkoper alternatief met dezelfde ingrediënten.

2. Huismerken van de drogisterij

Nog een van de betere beautytips: wist je dat het eigen merk van drogisterijen vaak wél van topkwaliteit zijn, maar je níét zoveel voor deze kwaliteit hoeft te betalen. En dat kunnen we vertrouwen, want als iemand weet wat de beste producten zijn, zijn het de drogisterijen wel. Of het nu gaat om tandpasta, shampoo of gezichtsverzorging: huismerk varianten zijn goedkoper en bevatten soms zelfs een hoger percentage van de werkende stoffen in de producten.

3. Multitasken

Veel producten kun je voor meerdere redenen gebruiken, ook als dat misschien niet op de verpakking staat. Denk bijvoorbeeld aan Vaseline: je kunt het gebruiken voor je droge lippen, maar ook voor ellebogen en zelfs om je make-up beter te laten zitten of parfum langer te laten hangen. En kokosolie is goed als moisturizer, haarmaskers, scheercrème, mondreiniger en make-up remover. Zelfs make-up als lippenstift kun je gebruiken als blush, en oogschaduw kan gebruikt worden voor highlighter. Aan beautytips nooit genoeg!

4. Gratis is goed

Schaam je ook vooral niet om gebruik te maken van de gratis testers en samples. Veel winkels geven gratis testers mee en ook samples zijn voor een lage prijs of gratis aan te vragen bij de online winkels. Abonneer je ook op nieuwsbrieven van je favoriete merken: vaak zijn er hele goede aanbiedingen te vinden. En voer je geboortedatum is wanneer je een account aanmakt voor een website: vaak geven ze je een gratis cadeau op je verjaardag. Maak daar vooral gebruik van, zodat je weet welke producten goed werken en waar je graag de full-size van wilt hebben.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top