Lichaamsverzorging

Dit is hoe je je benen kunt scheren zonder je benen te irriteren

Dit is hoe je je benen kunt scheren zonder je benen te irriteren

Zeker in de zomer is het fijn om gladde beentjes te hebben. Maar helaas is scheren niet altijd even fijn, voor jou niet en voor je huid niet. Heb jij vaak last van huidirritatie na het scheren? Dit is hoe je gladde beentjes krijgt voor de zomer zonder je huid te irriteren.

Lees ook: Moet je je benen apart wassen onder de douche?

Scheer op het juiste moment

Voordat we het hebben over hoe je je benen het beste kunt scheren, is het goed om te weten wanneer je het beste kunt scheren. Ten eerste raden we je aan om niet te vaak te scheren. Je huid heeft tijd nodig om te herstellen van het scheren. Als je het te vaak doet kan dit leiden tot irritatie. Scheer je benen aan het einde van je douchebeurt. Het warme water en stoom verzachten de haartjes, wat het makkelijker maakt om te scheren.

Exfolieer je benen voordat je gaat scheren

Voordat je met je scheermesje aan de slag gaat, is het goed om je benen te exfoliëren. Doe dit met een natuurlijk scrub. Hiermee verwijder je dode huidcellen die op kunnen hopen in je mesje en deze bot kunnen maken. Hiermee voorkom je ook ingegroeide haren.

Gebruik een scheerschuim of gel zonder parfum

Scheerschuim is fijn om te gebruiken tijdens het scheren. Het zorgt ervoor dat je mesje gemakkelijk over de huid kan glijden. Dit voorkomt eventuele wondjes of andere vormen van irritatie. Als je een gevoelige huid hebt raden we aan dat je een product gebruikt zonder parfum. Dit kan je huid namelijk alleen maar irriteren.

Scheer in dezelfde richting als de haargroei

De beste richting om in te scheren is met de haargroei mee. Scheer dus niet tegen de haartjes in, dit kan leiden tot irritatie en ingegroeide haren. Scheer rustig en in vloeiende bewegingen. Vermijd ook dat je vaker over dezelfde plekjes heen moet gaan met je mesje. Dit kan namelijk ook voor irritatie zorgen.

Verwissel regelmatig je mesje

Een bot mesje is het slechtste dat je kan gebruiken bij het scheren. Dit zorgt er namelijk voor dat je de haartjes niet in een keer wegkrijgt. Het resultaat: meer irritatie. Verwissel je mesje dus direct wanneer je begint te merken dat deze minder scherp wordt. Hoe vaak je dit moet doen hangt af van hoe vaak je scheert en de mesjes die je gebruikt.

Dep je huid achteraf zachtjes droog

Wanneer je uit de douche stapt is het belangrijk dat je je huid voorzichtig afdroogt. Huidirritaite kan namelijk ook veroorzaakt worden door te hard wrijven met je handdoek. Dep de huid zachtjes droog met je handdoek.

Hydrateer de huid

Tot slot is het tijd om de huid te hydrateren. Gebruik hiervoor een rijke crème of body lotion, het liefst zonder parfum. Vang extra vocht door dit te doen wanneer je huid nog vochtig is na het douchen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top