Oogmake-up

Dit is hoe jij jouw groene ogen laat opvallen met behulp van make-up

Dit is hoe jij jouw groene ogen laat opvallen met behulp van make-up

Groene ogen zijn erg uniek! Maar een klein percentage van de wereldbevolking heeft deze oogkleur. Dat wil je dan natuurlijk accentueren met je make-up! Dit is hoe je jouw groene ogen laat opvallen met behulp van make-up.

Lees ook: Eyeliner voor hooded eyes lijkt onmogelijk: zo doe je het alsnog

Gebruik een bruine eyeliner en mascara

Als je jouw mooie groene ogen in het zonnetje wil zetten, is het goed om geen make-up te dragen die de aandacht hiervan wegneemt. Zwarte eyeliner en mascara kan heel hard zijn en de focus stelen. Ga daarom juist voor een meer lichte kleur voor je wimpers. Dit oogt ten eerste erg natuurlijk, wat ideaal is vor een no-make-up-make-up look. Daarnaast geeft het je prachtige ogen de ruimte om op te vallen. Een bruine eyeliner in je waterlijn kan ook wonderen doen voor je groene kijkers.

Draag rode eyeliner en/of oogschaduw

Rood en groen zijn contrastkleuren. Dit betekent dat als je ze met elkaar combineert, dat ze elkaar versterken. Dit is dus de perfecte reden om wat vaker rode eyeliner en/of oogschaduw te dragen. Deze kleur laat de kleur van je ogen er echt uitspringen. Ga bijvoorbeeld voor een rode smokey eye voor een avondje uit of voor een smokey rode eyeliner voor iedere dag. Je kunt gaan voor een bordeaux rood als je op zoek bent naar een meer subtiele look, maar knalrood is ook zeker een goede optie.

Ga voor koper of brons

Voor een oogschaduwlook raden we zeker aan om kleuren als brons en koper te gebruiken. Deze kleuren brengen de gouden pigmenten in jouw groene ogen naar voren. Deze kleuren kun je op een hele natuurlijke manier dragen door een klein beetje ervan aan te brengen op je bewegend ooglid en in je binnenste ooghoek. Maar voor een meer dramatische look kun je deze kleuren ook heel mooi verwerken in een smokey eye.

Of juist voor zilver als je groene ogen een koelere ondertoon hebben

Koper en brons gaan heel mooi samen met groene ogen met een meer warme ondertoon. Hebben jouw ogen jullie een koelere ondertoon, dan raden we je aan om wat vaker je zilveren oogschaduw erbij te pakken. Dit brengt juist meer de blauwe en grijze tonen in je ogen naar voren. Je kan deze kleur op een hele subtiele manier verwerken in je make-up door het te combineren met een taupekleur. Maar net als met iedere metallic kleur werkt het ook geweldig in een smokey eye. Een zilveren eyeliner in de waterlijn kan ook erg mooi zijn!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top