Lichaamsverzorging

Dit is hoe je retinol kunt gebruiken op je lichaam

Dit is hoe je retinol kunt gebruiken op je lichaam

Retinol is een erg populair skincare product. Het heeft veelbelovende voordelen en dus verwerken veel mensen het in hun gezichtsverzorgingsroutine. Maar is retinol ook een goed ingrediënt voor het lichaam? Wij vertellen je hoe je dit ingrediënt het beste kunt gebruiken voor je lichaam.

Lees ook: Dit moet je wel (en niet) doen als je aan het vervellen bent

De voordelen

Retinol is een skincare ingrediënt dat veel mensen op hun gezicht gebruiken. Wanneer je het ingrediënt verwerkt in je lichaamsverzorging kun je dezelfde resultaten bereiken. Je kan het proces van huidveroudering verlangzamen, bijvoorbeeld door rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar te maken. Retinol promoot namelijk de aanmaak van nieuwe huidcellen en collageen. Hierdoor kan het de huid verstevigen. Dit is niet alleen goed vanuit een ant-aging perspectief. Maar een stevigere huid raakt ook minder snel beschadigd. Je loopt hierdoor bijvoorbeeld minder risico op blauwe plekken. Retinol kan ook helpen bij het verhelpen van zonschade, littekens en overblijfselen van acne.

Zo kies je het juiste product

We hebben allemaal een andere huid en hierdoor hebben we allemaal verschillende skincare nodig. Om het juiste product te kiezen, is het goed om wat extra research te doen en eventueel met een dermatoloog te overleggen. Begin in ieder geval met een product met een lagere concentratie retinol als je het voor het eerst gebruikt. Retinol is een sterk ingrediënt en kan de huid irriteren wanneer je het te veel gebruikt. Wees dus vooral voorzichtig en begin klein. Je kunt daarna altijd opbouwen.

Zo gebruik je het

Wanneer je het juiste product hebt gevonden, kun je het gaan gebruiken. Gebruik het zoals de verpakking voorschrijft. Je kan hier gewoon je handen voor gebruiken, maar als je hele gevoelige handen hebt kan het verstandig zijn om katoenen handschoentjes te gebruiken. Begin met het product een of twee keer per week te gebruiken. Wanneer je merkt dat je lichaam goed reageert op het product kan je het gebruik opbouwen. Wanneer je huid droog en geïrriteerd raakt, is dit een teken dat je het te vaak gebruikt. Gebruik het product een keer per dag, het liefst in de avond. We raden aan om de retinol te gebruiken na je moisturizer. Je kunt dit product het beste gebruiken als laatste stap van je avondroutine.

Vergeet daarnaast nooit om overdag SPF te dragen. Je huid is namelijk extra gevoelig voor de zon als je retinol gebruikt. Je loopt meer risico op zonschade, gebruik dus altijd SPF in combinatie met retinol. In verband met dit bij-effect kan het ook aan te raden zijn om minder retinol te gebruiken in de zomer.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top