Lichaamsverzorging

Deodorant voor je hele lichaam is een ding? Dit moet je erover weten

Deodorant voor je hele lichaam is een ding? Dit moet je erover weten

Deodorant gebruiken we voornamelijk onder onze oksels. Dit is waar we de geur van zweet het meest willen tegengaan, maar je zweet natuurlijk over je hele lichaam. Is het dan niet logischer om deodorant te gebruiken op je hele lichaam? Dit moet je erover weten.

Lees ook: Dit is hoe je retinol kunt gebruiken op je lichaam

Wat is full body deodorant?

Een full body deodorant is een product dat hetzelfde doel heeft als iedere andere deo op de markt: de geur van zweet tegengaan. Een deodorant is anders dan een anti-transpirant. Een anti-transpirant voorkomt namelijk dat je gaat zweten terwijl een deodorant de geur verbloemt. Deodorant kennen we in verschillende vormen. Je kan het kopen als spray of in een roller of als stick. Deodorant dat bedoeld is voor het hele lichaam kan je vinden in de vorm van spray, lotion en ook in stickvorm. Het product lijkt enorm veel op een klassieke deodorant, het enige verschil is dat full body deo ook veilig is om te gebruiken rondom je geslachtsdeel. Dit is natuurlijk enkel voor uitwendig gebruik. Maar je kan de deo dus wel in die streek gebruiken als je merkt dat je daar meer zweet.

Waar gebruik je full body deodorant?

Full body deodorant kan je dus eigenlijk over je hele lichaam gebruiken. Het is vooral nuttig om het te gebruiken op plekken waar je veel zweet en waar je snel last krijgt van een vervelende geur. Dit kan bijvoorbeeld bij je geslachtsdeel zijn, onder je borsten of tussen je bovenbenen. Producten die bedoeld zijn voor gebruik over het hele lichaam, kun je hier ook zonder problemen gebruiken.

Heb je full body deodorant nodig?

Niet per se. Op veel plekken waar je de deo zou kunnen gebruiken, heb je het niet echt nodig. Zweet onder je oksels gaat sneller stinken omdat je huid tegen elkaar aan wrijft en omdat het een warmere plek is dan de rest van je lichaam. Hierdoor kunnen er sneller bacteriën groeien die die vervelende geur veroorzaken. Op veel andere plekken op je lichaam is dit niet zo, denk aan je rug, borst, armen en benen. Op deze plekken zal je zweet hoogstwaarschijnlijk niet gaan stinken en dus doet de deo vrij weinig voor je. Op plekken waar het wel sneller warm wordt en waar je wel wrijving hebt, kan het wel nuttig zijn. Maar dit zal je zeker niet dagelijks nodig hebben. Het gebruik van full body deodorant kan eventueel nuttig zijn als je erg veel sport en daardoor dus veel zweet of als je iemand bent die überhaupt snel zweet. Het kan ook een fijn product zijn om te gebruiken in de zomer. Ook voor wat vollere vrouwen of vrouwen met grote borsten kan dit product een fijne oplossing bieden. Maar als jij jezelf hier niet in herkent, raden wij je aan om dit product lekker te laten staan.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top