Fashion

Spijkerbroek te groot? Zo maak je je jeans kleiner

Spijkerbroek te groot? Zo maak je je jeans kleiner

De perfecte spijkerbroek vinden, dat is een klus die wel een eeuwigheid lijkt te duren. Dan koop je weer een jeans die eigenlijk te kort, te lang, te wijd en te blauw is. Noem het maar op. Heb je een goede broek gevonden, maar is 'ie eigenlijk een beetje te groot? Schaf 'm alsnog maar aan, want met deze tips kun je je spijkerbroek gemakkelijk kleiner maken. Lees gauw verder!

Broek innemen

Wist je dat je heel eenvoudig je broek kan innemen en dus kleiner kan maken? Dit kun je doen door de tailleband aan de achterkant iets in te knippen en er een stukje elastiek doorheen te halen. Let erop dat je twee keer in de binnenste laag van de tailleband knipt, want deze bestaat meestal uit twee lagen stof. Je knipt zowel links als rechts op de rugzijde een stukje in. Er onstaan nu twee openingen. Wanneer je dit gedaan heb, maak je het elastiek vast om je broek een stuk strakker te maken (en dus ook de tailleband). Handig toch?

Broek laten krimpen

Een andere manier om je spijkerbroek kleiner te maken, is door 'm te krimpen. Huh? Ja, echt! Het is een goed idee om je spijkerbroek te wassen, want zo kan de jeans mooi krimpen. Maar hoe krijgen we dit voor elkaar? Was de jeans op 90 graden en zet daarbij de centrifugestand zo hoog mogelijk. Jouw broek kan nu gaan krimpen. Stop je jeans na het wassen direct in de droger. Zet de droger op de hoogste stand, zodat de hete lucht goed door je broek kan blazen. Hete lucht zorgt voor het krimpen. Zodra de droger klaar is met draaien, laat je de broek nog zo'n 15 tot 20 minuten in de droger liggen. Daarna haal je de broek eruit en kun je hem aandoen. Als die een stukje strakker zit is het gelukt! Zo niet? Herhaal de stappen dan nog een keer.

Professionele hulp

Geen trek aan allerlei gedoe rondom het kleiner maken van je jeans? Je kunt je pareltje dan ook net zo makkelijker naar een kledingmaker brengen. Deze professional maakt je broek op maat en zo weet jij in ieder geval zeker dat je broek fantastisch rond je taille zit. Meestal kost dit gemiddeld zo'n 25 euro en na een paar dagen kun je hem vaak alweer ophalen. Als je zelf een beetje handig bent met een naaimachine, dan zou je natuurlijk ook zelf de broek kunnen innemen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top