Haarverzorging

Dit zijn de leukste haarstijlen om naar het strand te dragen

Dit zijn de leukste haarstijlen om naar het strand te dragen

Ga jij deze zomer lekker aan het strand liggen? Dan is je strandlook natuurlijk niet compleet zonder een zomers kapsel. Dit zijn onze favoriete haarstijlen om te dragen als je naar het strand gaat.

Lees ook: Zo verf je je haar van donker naar licht!

Ingevlochten pigtails

Voor naar het strand is het erg fijn om je haar uit je gezicht te hebben. Vlechten zijn een leuke manier om dit te doen. Deze ingevlochten staartjes geven een hippe twist aan een klassieke haarstyle. Maak ten eerste een middenscheiding en maak twee ingevlochten vlechtjes aan beide kanten. Zodra je geen haar meer hebt om in te vlechten kun je de vlecht vastmaken en de rest van het haar laten hangen als een staart. Maar je kan het natuurlijk ook helemaal doorvlechten als je dat mooier vindt.

Een lage, messy knot

Hou je je haar graag droog als je gaat zwemmen? Dan is een knot een fijn kapsel om te dragen. Het zit lekker los en trekt niet aan je haar maar het houdt alles wel mooi op z'n plek. Ga voor een losse knot met een messy look. Trek eventueel aan de voorkant een paar plukjes los om je gezicht te framen.

Een tropische haarclip

Als je haar het strand zit is het niet gek als je op sommige momenten je haar eventjes vast wil dragen en het op andere momenten liever los laat. Hiervoor is een haarclip ideaal. Ga voor een haarclip met een tropisch design om helemaal aan te sluiten bij de strandvibes. Ga bijvoorbeeld voor een schelp of een bloem.

Een zijden sjaaltje

Voor een simpele maar effectieve look is het leuk om een zijden sjaaltje over je haar te dragen. Dit houdt je haar uit je gezicht terwijl je het verder wel los kunt dragen. Knoop het slaatje vast onder je kin voor een vintage look of onder je haar voor een moderne look. Het extra voordeel van het sjaaltje is dat het je hoofdhuid beschermt tegen de zon.

Een lage knot met een pet

Over je hoofdhuid beschermen tegen de zon gesproken, een pet is hier ook ideaal voor. Als je je haar vast wil dragen, kun je de pet combineren met een laag knotje of een staart. De pet beschermt niet alleen je hoofdhuid tegen de zon, maar ook je ogen. Dat is ook weer mooi meegenomen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top