Beauty

Dit zijn de jurkentrends deze zomer

Dit zijn de jurkentrends deze zomer

Heerlijk om weer jurkjes aan te hebben, vooral leuk voor over een bikini. Maar moeten we natuurlijk wel even weten wat de jurkentrends van dit jaar zijn. Er zijn er namelijk een paar die extra opvallen. Wij nemen ze met je door.

Dit zijn de jurkentrends deze zomer

1. Transparante jurken

Een trend die deze zomer helemaal hot is. We zijn niet bang voor onthullende kleding. Je kan het ook nog eens zo gek maken als je wilt. Je kan een extra jurk eronder doen of een blazer overheen. Het is volledig aan jou. Leuk voor een dagje op het strand of tijdens een avondje uit.

2. Jaren 70 

Mode uit de jaren 70 zien we deze zomer volop. Van borduursels, a-lijn-modellen of gestoffeerde knopen. Het kan allemaal. Je ziet het overal, zo dus ook in de jurkentrends voor deze lente/zomer. Het enige risico is dat het al gauw een beetje tuttig kan worden. Hier moet je dus van houden. Niet iedereen is fan van deze stijl, maar gelukkig zijn er ook genoeg hippe jurken te vinden.

 

 

3. Smockwerk

Smocken, wat is dat ook alweer? Dit is een techniek waarbij de stof geplooid wordt en vervolgens geborduurd. Echt weer een typisch jaren 70 ding, maar het staat gewoon zo leuk. Ideaal voor een dagje strand. Ga jij voor een lekker rustig design of ben jij van de felle kleurtjes en printjes?

 

4. Overslagjurk

Dat de overslagjurken een ding waren, wisten we. Ze zijn daarom ook nooit meer weggeweest. Het grootste voordeel aan deze jurk is dat je hem niet over je hoofd hoeft aan- en uit te trekken. Dat is soms best praktisch, want hoe vaak hebben we niet dat we zowat vastzitten in onze jurk. Help! Let er alleen wel op dat je jurk regelmatig kan openvallen, maar dit moet je misschien maar even voor lief nemen. Tegenwoordig worden er ook veel drukknoopjes aan de binnenkant gemaakt, zodat de jurk niet gelijk alles flashed.

 

5. Flamboyant en speels

Kleur en nog meer kleur! Deze zomer zijn kleuren als felroze en nostalgisch blauw de toon voor een speels karakter. Deze trend is niet alleen voor feestjes, maar ook voor een alledaagse look. Combineer met een vestje of trui en doe hem lekker uit wanneer je daar zin in hebt.

 

6. Panterprint

De laatste uit het rijtje, maar zeker niet de minste. Panterprint maakt een comeback. Naast de topjes en broekjes, zien we ook volop de print terug in jurken. Je kan gaan voor subtiel, maar ook voor lekker van top tot teen.

Wat is jouw favoriete trend?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top