Beauty

Zo voorkom je dat je make-up poeders breken in je koffer deze vakantie

Zo voorkom je dat je make-up poeders breken in je koffer deze vakantie

Neem jij deze zomer make-up mee op reis? Dan wil je natuulijk wel dat je producten heel aankomen op je bestemming. Poeders zijn vrij fragiel, maar je kan ze op vrij simpele manieren beschermen! Dit is hoe je kunt voorkomen dat je favoriete poeder breekt in je koffer.

Lees ook: Dit is hoe je jouw skincare routine zomerproof maakt

Pak je make-up strak tegen elkaar in

Als spullen veel ruimte hebben om te bewegen tijdens de reis, is de kans op schade een stuk groter. Je make-up strak tegen elkaar inpakken zal nooit volledig kunnen voorkomen dat dingen brengen, maar het kan een hoop schelen. Pak je make-up strategisch in en plaats al je poeders strak tegen elkaar. Zo kunnen ze elkaar een beetje beschermen. Daarnaast is je make-up strak inpakken een goed excuus om meer mee te nemen toch?

Leg je make-up tasje niet onderop in je koffer

Wat precies onderop in je koffer is zal hier en daar verschillen. Je koffer ligt natuurlijk niet altijd in dezelfde positie. Maar waar dit kan raden we je aan om geen zware spullen bovenop je make-up tas te plaatsen. Deze extra druk kan er weer voor zorgen dat er dingen gaan breken. Pas bij het inpakken van je koffer hetzelfde principe toe als bij het inpakken van je make-up tas. Plaats genoeg spullen om je make-up heen zodat het niet kan gaan schuiven in je koffer. Je kleren kunnen dienen als een goede buffer.

Plaats een buffer in je poeder

Over buffers gesproken, je kan ook buffers in je make-up plaatsen om te voorkomen dat je poeders breken. Je kan een watje of een tissue in je compact plaatsen om te voorkomen dat deze breekt. Hiermee dicht je de ruimte tussen je poeder en de bovenkant van de verpakking. Als je poeder nergens heen kan, is de kans dat het product breekt een stuk kleiner. Zorg er wel voor dat de verpakking nog goed dicht kan en dicht blijft. Als deze open gaat tijdens de reis wordt de kans op schade juist groter.

Wat kun je doen als je poeder wel breekt?

Stel, je hebt alle voorzorgsmaatregelen genomen, maar je poeder is alsnog gebroken. Wat nu? Er is geen reden tot paniek, je kan een poeder gemakkelijk repareren. Maak eerst je poeder helemaal fijn. Plaats het daarna in je compact met een beetje gedenatureerde alcohol. Meng dit goed door elkaar en druk je product goed aan. Laat dit 's nachts drogen. De volgende dag is je poeder weer zo goed als nieuw.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top