Gezichtsverzorging

Dit is hoe je jouw skincare routine zomerproof maakt

Dit is hoe je jouw skincare routine zomerproof maakt

Voor onze huid zorgen doen we het hele jaar door. Maar wist je dat je huid in de zomer andere dingen nodig heeft dan in de winter? Dit is hoe jij jouw skincare routine zomerproof kan maken.

Lees ook: Deze 7 beauty essentials zijn onmisbaar tijdens je volgende festival

Verhoog je SPF in de zomer

Het hele jaar door is SPF dragen een must. Ook als de zon niet heel fel is, kan de zon je huid beschadigen. De zon is wel minder sterk in de wintermaanden. Het is dus prima om in deze periode een lagere factor te smeren. Factor dertig is bijvoorbeeld prima voor in de winter en herfst. Maar voor de warmste tijden van het jaar raden we je aan om toch een hogere SPF te smeren. Factor vijftig is voor iedereen aan te raden, ook voor de donkere huid. Hierdoor weet je zeker dat je huid goed beschermd is. Geloof ons, je zal jezelf hier later erg dankbaar voor zijn.

Ga voor een lichtere dagcrème

Je huid goed hydrateren is altijd belangrijk. In de zomer kan onze huid ook wel wat extra liefde gebruiken want de hitte en de zon kunnen best uitdrogend zijn. Toch raden we je aan om in de zomer voor een lichtere dagcrème te gaan. Door de hitte zal je huid namelijk meer moeite hebben met het absorberen van een dikkere crème. Dit kan je poriën gaan verstoppen en uiteindelijk zorgen voor puistjes. Ga bij voorkeur voor een product op waterbasis.

Goede reiniging is onmisbaar

In de zomer is het heet en dus zweten we meer. Dat is normaal en kan geen kwaad, maar je moet je huid wel goed reinigen aan het einde van de dag. Zweet kan zich gaan ophopen in je poriën. Hier kan je huid geïrriteerd van raken en je kan er puistjes van krijgen. Daarnaast is zonnebrand een product dat je poriën flink kan verstoppen als je het niet goed verwijdert. Ga in de zomer dus voor een grondige cleanser. Je kunt ook gaan voor de dubbel cleansing methode en dus twee reinigers achter elkaar gebruiken. Dit raden we zeker aan als je make-up gebruikt.

Minimaliseer je routine

Zoals we eerder al zeiden: je huid heeft in de hitte meer moeite met producten opnemen. Om deze reden is het dus niet heel erg effectief om veel verschillende soorten serums te gebruiken. De actieve ingrediënten worden niet goed opgenomen en dus hebben ze ook niet evenveel effect. Daarnaast zijn er ingrediënten die je huid kwetsbaarder kunnen maken voor de zon, zoals retinol. Andere ingrediënten kunnen de werking van je zonnebrand juist versterken, zoals vitamine C. Het gebruik hiervan raden we in de zomer dus zeker aan.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top