Gezichtsverzorging

Wallen? Dit kunnen we er tegen doen

Wallen? Dit kunnen we er tegen doen

Heb jij regelmatig dat je in de ochtend opstaat met flinke wallen onder je ogen? Opgezette ogen hebben vaak te maken met vocht. Ook ophoping van vet of de huid kunnen oorzaken zijn. Ben jij benieuwd hoe je wallen kunt verminderen? Volg dan onze tips.

Dit is wat je kunt doen tegen wallen

Weet dat wallen vaak een deels genetisch bepaald zijn en daardoor kun je er niet altijd gelijk wat aan doen. Wallen en donkere kringen worden vaak door elkaar gehaald. Wallen ontstaan door een ophoping van vet, vocht of de huid. Dit zou kunnen komen door vermoeidheid, voeding of veroudering. Donkere daarentegen zijn blauwe of paarse bloedvaatjes die door de huid heen schijnen. Vaak doordat de huid onder de ogen erg dun is. Maar vandaag hebben we het over de wallen. Het belangrijkste wat we je kunnen meegeven is het drinken van veel water. Zo spoel je het overtollig vocht uit het lichaam. Dit weten we eigenlijk allemaal wel, maar gelukkig hebben we nog meer tips. Welke ga jij gebruiken?

1. Rauwe aardappelschijfjes

Ken je de rauwe aardappelschijfjes-truc al? In aardappels zit catecholase en die zorgt voor het verminderen van de wallen. Het werkt eigenlijk heel simpel. Ga rustig liggen en leg wat koude aardappelschijfjes op je ogen voor ongeveer 10 minuten. Vervolgens was je je ogen met koud water.

2. Aloë vera-gel

In aloë vera zitten allerlei antioxidanen en vitamine E en die werken heel verzachtend en helend voor de huid. Daarnaast gaat het roodhelen en zwellingen tegen. De gel uit de verse blaadjes kun je lekker onder je ogen smeren. Zeg maar hallo tegen die frisse blik.

3. Gekoelde (natte) theezakjes

Of je nou gaat voor groene, zwarte of witte thee, het maakt allemaal niet uit. Zorg er wel voor dat de zakjes doordrenkt zijn met water en gekoeld uit de koelkast komen. Dit werkt het beste. In thee zitten antioxidanten en cafeïne en die helpen je huid strakker worden. Door de bloedcirculatie wordt het vocht afgedreven. Dag wallen.

4. Koude lepels

De meest verschillende tips, maar toch werken ze stuk voor stuk. Nu gaan we door met de koude lepels. Een klassieker die zijn werk doet. Als je het doet, doe het dan gelijk goed. Leg twee ijzeren lepels in de vriezer en leg ze voor een minuut op je ogen. Heb je minder tijd? Hou ze dan voor eventjes onder een koude kraan. Easy toch?

5. Gekoelde oogcréme

Heb je oogcréme thuis? Bewaar deze dan in de koelkast. Wrijf hem rond de ogen en dan krijg je het beste resultaat.

6. Massage

De allerbeste manier is een massage. Daar zeggen we geen nee tegen. De huid rondom je ogen is gevoelig en daarom is het erg belangrijk om zachtjes te masseren. Dep een beetje met je vingers rond je ogen, eigenlijk een soort drummen. Doe dit voor een paar minuutjes. Wrijf vervolgens de huid voorzichtig heen en weer. Je gaat merken dat je echt verschil gaat zien.

7. Slapen op twee kussens

Alsof één kussen voldoende is. Nee we gaan gelijk voor twee. Slaap op je rug met twee kussens onder je. Het vocht wordt zo op de juiste manier afgevoerd. Het gaat naar beneden en uit je lichaam.

Zoals je ziet hebben we allerlei tips, maar vergeet niet dat wallen heel menselijk zijn! 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top