Health

Omg! Dit is waarom het zo belangrijk is om je waterfles elke dag schoon te maken

Omg! Dit is waarom het zo belangrijk is om je waterfles elke dag schoon te maken

Een mooie waterfles is onmisbaar in ons leven, maar een schone is nóg belangrijker. Wanneer je dit niet doet, zitten er namelijk heel wat gevolgen aan vast. Oei..

Waarom?

Drinken uit een waterfles die niet schoon is klinkt natuurlijk niet heel fris. Het is niet alleen viezig, maar ook ongezond. Het is daarom belangrijk om je fles regelmatig schoon te maken. Je kunt er namelijk veel voordelen van merken wanneer je de fles goed schoon houdt:

  • Duurzaam: wanneer je je fles regelmatig reinigt, gaat de fles ook langer mee. Winnen! Je kunt dan nog langer genieten van die mooie fles, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan het verminderen van afval.
  • Hygiëne: als je je waterfles niet schoonmaakt, kunnen er allemaal schimmels, bacteriën en andere micro-organismen gaan vormen. Deze kunnen zorgen voor gezondheidsproblemen, en zijn over het algemeen gewoon niet zo fris. Door je fles wél goed schoon te houden, kun je dit voorkomen.
  • Smaak: een schone fles zorgt ervoor dat de inhoudt beter en langer goed blijft. Als de fles al een tijdje niet gereinigd is kunnen bacteriën en andere viezigheden ophopen, waardoor de smaak van het drankje zal veranderen. Ook is het niet heel fijn om stukjes in de drankje te proeven als dat niet de bedoeling is.

Waterfles schoonmaken

Oke, het is dus belangrijk om je waterfles regelmatig schoon te maken. Je denkt misschien dat je hem simpelweg in de vaatwasser kunt gooien, maar dat is niet altijd zo simpel. Het kan namelijk per type fles verschillen hoe je 'm schoonmaakt, en hoe vaak dat moet gebeuren. Let hierop:

  • Aluminium fles: bijvoorbeeld een thermosfles kun je om de paar dagen schoonmaken, tenzij je een gekke geur ruikt of een rare smaak proeft. Maak de fles in dat geval gelijk schoon.
  • Glazen fles: omdat je er doorheen kunt kijken, weet je al snel of de fles gereinigd moet worden. Zie je niets geks, maar ruik of proef je dat wel? Dan is het verstandig de fles gelijk even een poetsbeurt te geven. Anders kun je dat om de paar dagen doen.
  • Kunststof fles: plastic flessen zul je elke dag schoon moeten maken, omdat kunststof een poreus materiaal is. Dat betekent dat bacteriën zich gemakkelijk in de stof nestelen, waardoor je de fles regelmatig wilt reinigen. 

Tips voor het reinigen

We hebben een aantal tips om het schoonmaken van de waterfles nog makkelijker te maken:

  • Gebruik een flessenborstel: veel waterflessen hebben een smalle opening, waardoor je de binnenkant niet goed schoon krijgt. Een flessenborstel past gewoon door het gat, waardoor je overal gemakkelijk bijkunt.
  • Geen chemicaliën: gebruik bij het schoonmaken enkel warm water en zeep, en ga niet aan de slag met agressieve chemicaliën. Deze kunnen de fles beschadigen en zijn slecht voor je gezondheid.
  • Goed laten drogen: zorg ervoor dat de fles eerst volledig opgedroogd is, voor je deze weer gaat gebruiken. Als de fles nog lang vochtig blijft groeien er sneller schimmels en bacteriën in.
Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top