Beauty

Waarom je soms alleen in je gezicht zweet

Waarom je soms alleen in je gezicht zweet

De zomer kent haar leuke momenten (zon, zee, strand), maar ook de wat minder leuke (zweet, zweet en nog eens zweet). Met warm weer is het altijd hetzelfde liedje, waar je ook gaat, het zweet staat alweer op je voorhoofd. Zweten is natuurlijk heel normaal, maar waarom gebeurt dit ook in je gezicht?

Zweet in je gezicht

Heb je net je skincare routine en je make-up gedaan, staan de eerste zweetdruppeltjes alweer op je gezicht. Vreselijk als je ergens heen moet en je gezicht lijkt te smelten. Toch is het voor een goed doel, laten we maar zeggen. Het is namelijk zo dat je zweet om je lichaam af te koelen. Je hoofd en hersenen koel houden? Dat doe je dus door in je gezicht te zweten.

Naast warmte kan zweten in je gezicht ook sneller gebeuren tijdens beweging, sporten, spanning en verschillende emoties. Ook tijdens de zwangerschap, de overgang of na het drinken van alcohol kan het zweten in je gezicht meer zijn dan normaal.

Tips tegen zweten in je gezicht

Hoewel het dus meer dan normaal is, zijn die zweetdruppeltjes op je gezicht niet altijd even fijn of handig. Logisch dat je er iets tegen wil doen. We hebben een aantal tips op een rij gezet om je hierbij te helpen.

1. Drink geen of minder koffie

Koffie stimuleert je adrenalineklieren en die zorgen weer voor zweet. Hoewel een kopje koffie hartstikke lekker is, kun je cafeïne misschien beter laten staan. Kies eerder voor een kopje thee!

2. Houd je rustig

Aangezien je ook meer in je gezicht kunt zweten wanneer je gespannen bent, is een simpele tip om je heel rustig te houden. Fysiek, maar ook mentaal. Doe aan een beetje selfcare en maak je vooral niet druk.

3. Kies een koele outfit

Op een warme dag is het van belang dat je je lichaam zo koel mogelijk houdt. Een manier om dat te doen is met koele en lichte kleding. Linnen is bijvoorbeeld een echte lifesaver. Als je je lichaam koel houdt, zul je minder zweten, óók in je gezicht.

4. Be prepared

Een goede voorbereiding is het halve werk. Weet je van jezelf dat je snel zweet in je gezicht, wees dan altijd goed voorbereid. Neem zakdoekjes mee om je gezicht droog te deppen en ook een waaiertje kan een fijne optie zijn. Ook kun je ervoor kiezen om minder make-up op te doen tijdens hete zomerdagen. Als er niets op zit, kan het er ook niet af smelten.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top