Lipstick

Zoë Kravitz droeg de Ombré Lip: zo maak je de look

Zoë Kravitz droeg de Ombré Lip: zo maak je de look

Zoë Kravitz is van nature al een prachtige vrouw, maar met deze look is dat extra bevestigd: ze droeg namelijk een Ombré Lip op de rode loper. Benieuwd hoe je deze namaakt? Lees dan snel verder!

Zoë Kravitz

Zoë Kravitz is de dochter van zanger Lenny Kravitz en actrice Lisa Bonet. Zelf is de actrice en regisseur, en was ze onder andere te zien in X-Men: First Class, Divergent, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Spider-Man: Into the Spider-Verse en The Batman. Naast het acteren zingt ze ook nog eens in een band, al is deze activiteit slechts een hobby volgens haarzelf. Dit jaar regisseerde ze haar eigen film: Blink Twice.

De rode loper

Voor haar debuut als regisseur verscheen ze op de rode loper van Blink Twice, samen met haar vriend Channing Tatum, die tevens ook bekend is als acteur en verscheen in onder andere Step Up, Dear John, 21 Jump Street, Magic Mike, Fly Me to the Moon en Deadpool & Wolverine. Zoë droeg een zwarte Saint Laurent jurk en gouden Jessica McCormack oorbellen. Haar haren zaten in een strakke knot, wat alles bij elkaar een 'effortless' look brengt, niets anders dan we van haar gewend zijn.

Make-up

Zoals modeplatform Glamour het beste kan omschrijven: 'Terwijl ze Tatum liefdevol aankeek, waren Kravitz’ wenkbrauwen vol en gedefinieerd, zat er een vlekje sproeten over de brug van haar neus en waren haar ogen subtiel gedefinieerd met een vleugje warme bruine oogschaduw. Maar het was haar rode lip die echt een statement maakte.'

Ombré Lip

Zoë maakt er altijd een kunst van om te verschijnen met een mooie rode lip, maar deze keer heeft ze het nét iets anders gedaan: in plaats van één kleur rood, gebruikt ze nu meerdere tinten om een Ombré Lip te creëren. Met een diepere en warmere bruintint over de buitenkanten van de lippen, zoals de hoeken van de mond en de onderkant van de onderlip, lijkt de look nóg volmaakter.

Verschillende soorten

Je hebt verschillende soorten Ombré Lip: zo heb je bijvoorbeeld de verticale, waarbij de bovenlip een andere kleur heeft dan de onderlip, maar dit toch goed overloopt in elkaar. Ook heb je de horizontale ombré, waarbij de kleuren van links naar rechts (of andersom) overlopen. Maar de meest bekende is de buiten-naar-binnen Ombré Lip, net zoals Zoë draagt.

Zo doe je het

Omlijn de lippen met een donkere lipliner, en meng deze kleur uit tot ongeveer de helft van bovenkant van de bovenlip en de helft van de onderkant van de onderlip. Het is belangrijk dat het meeste product aan de buitenkanten blijft. Breng daarna de lichtere kleur aan in het midden van de lippen, en blend dit uit tot je bij de donkere kleuren bent. Maak het af met een mooie lipgloss en voilà!

Beeld: NL Beeld / Wenn
Deel dit artikel
Back to top