Gezichtsverzorging

Dit is de retinol sandwich en waarom je het moet proberen

Dit is de retinol sandwich en waarom je het moet proberen

Retinol is een populair skincare product dat voor een hoop verschillende dingen gebruikt kan worden. Het kan zelfs op een sandwich! Nee, oké, dat gaat misschien weer iets te ver. Maar er is wel een nieuwe skincare techniek genaamd de retinol sandwich. Dit is waarom je het moet proberen.

Lees ook: Dit is hoe je retinol kunt gebruiken op je lichaam

Wat is retinol?

Laten we bij de basis beginnen. Wat is retinol eigenlijk? Retinol is een skincare ingrediënt dat voortkomt uit vitamine A. Het wordt gebruikt in skincare om de tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Denk hierbij aan fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekjes. Daarnaast heeft het een brightening effect en kan het gebruikt worden om acne te bestrijden. Retinol stimuleert de huid om nieuwe huidcellen aan te maken. Hierdoor beschermt het de huid tegen een afbouw van collageen en zorgt het er juist voor dat de huid meer hyaluronzuur en collageen aan gaat maken.

Wat is de retinol sandwich?

Oké, we weten nu wat retinol doet. Maar wat is dan de retinol sandwich? Het houdt in dat je een laagje retinol aanbrengt tussen twee laagjes moisturizer, als een soort sandwich dus. Het laagje moisturizer tussen de retinol en je huid dient als een buffer die irritatie kan voorkomen. Retinol kan namelijk best irriterend zijn en doordat het nu langzamer intrekt, verlaag je de kans op irritatie. Daarnaast zorgt het voor wat extra hydratatie, wat altijd welkom is!

Zo kun je het zelf uitproberen

Wil jij de retinol sandwich proberen? Dat kun je dan het beste in je avondroutine doen. Begin door je huid goed te reinigen. Hierna breng je je eerste laagje van je moisturizer aan. Dit volg je op met een laagje van je retinol. Gebruik hiervoor een kleine hoeveelheid product. Rond de sandwich vervolgens af met nog een laagje moisturizer. Als retinol een nieuw ingrediënt is voor in jouw routine, raden we aan om het gebruik ervan rustig op te bouwen. Gebruik het eerst een keer per week en bouw het gebruik langzaam op wanneer je merkt dat je huid het goed kan tolereren.

De nadelen van de retinol sandwich

De retinol sandwich klinkt dus als een ideale techniek, maar er kunnen alsnog nadelen bij komen kijken. De techniek is bedoeld om irritatie te verminderen, maar dit betekent niet dat je niet alsnog irritatie kan ervaren. Zeker als je een hele gevoelige huid hebt, kan je alsnog last krijgen van roodheid en een droge huid na het gebruik van retinol. Daarnaast kan de techniek de effectiviteit van retinol aantasten. Het kan tenslotte minder goed en snel de huid binnendringen. We raden je daarom alleen aan om de techniek toe te voegen aan je routine als je huid aan de gevoelige kant is.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top