Haarverzorging

Krulspelden: Zo maak je golven en volume zonder schade aan je haar te brengen

Krulspelden: Zo maak je golven en volume zonder schade aan je haar te brengen

Heb jij je haren al eens gekruld met krulspelden? Klinkt misschien ouderwets, maar toch is deze methode de manier om geen schade te brengen aan je haar. Op TikTok zijn de spelden weer helemaal terug van ouds. Wij gaan je vertellen waarom ze het proberen waard zijn.

Zo maak je golven en volume zonder schade aan je haar te brengen

Als je heel goed hebt opgelet dan weet je dat de krulspelden nooit echt zijn weggeweest. Behind the scenes bij modeshows en shoots zijn ze namelijk volop aanwezig. Voor het gebruik thuis was het bijna zeldzaam als je ze nog had. Dat is ook niet gek, want overal om ons heen komen steeds meer stijltangen, krultangen en föhns in de meest verschillende varianten uit. Toch hebben krulspelden allerlei voordelen, waar we nooit zo bij stilstaan. Denk aan lage kosten, beperkte haarschade en het belangrijkste - de fantastische resultaten. Een dosis volume dat krijg je met krulspelden. Zelfs mensen met fijner haar.

 

Hoe gebruik je krulspelden? 

Alles leuk en aardig, maar hoe gebruik je eigenlijk krulspelden? Zodra jij je haren hebt gewassen en hebt drooggemaakt, voeg je een beetje volumespray en mouse toe. Föhn vervolgens je haar met een grote, ronde borstel. Zodra jouw haar droog is, voeg je de rollers toe. Zorg wel dat je lokken nog warm zijn van het föhnen. Zo krijg je het beste resultaat.  Je kan er eventueel ook voor kiezen om kort een stijltang over je haar te halen voor je een krulspeld plaatst. Zo zorg je voor de benodigde hitte. Plaats de spelden per sectie van je haar en zorg ervoor dat elke sectie even breed is als de krulspeld. Zet de speld aan het begin van de sectie haar en glijd omhoog en vervolgens terug. Zitten alle spelden erin? Laat ze dan voor vijftien minuten 'afkoelen'. Kun je mooi even je make-up doen. Haal vervolgens de krulspelden er voorzichtig uit en kam je haar zachtjes door. Dit vergt misschien even wat oefening, maar voordat je het weet heb je het helemaal onder de knie. Kun jij straks als de beste spelden zetten en heb je gegarandeerd plezier.

Vaak zakken je krullen na enige tijd uit en dit heeft alles te maken met de textuur en dikte van je haar. Helaas kunnen we dit niet beïnvloeden. Je haartextuur wordt naemlijk genetisch bepaald. Thanks to mama en papa. Als je zwaar haar hebt dan zakken de krullen sneller uit. Maar ook de manier waarop je de krullen maakt hebben invloed. Trek je haar niet te strak tijdens het föhnen. Je haar is hierdoor al oververmoeid, voordat je begint met het krullen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top