Haarverzorging

⁠Hydro bob? Populair en dit is waarom

⁠Hydro bob? Populair en dit is waarom

De haartrend van 2024 is de klassieke bob, oftewel de hydro bob! Een moderne haarstijl die gecombineerd wordt met de strakheid met een natte look. Wij zijn fan! Dit is waarom.

Dit is waarom de hydro bob zo populair is

Maar waarom is de hydro bob nou zo populair? De coupe bestaat uit een kaarsrechte bob die er 'nat' uit hoort te zien. Het kapsel wordt daarom ook strak tegen het hoofd gelakt. Deze haartrend is vooral populair onder beroemdheden als Jennifer Lopez en Nicole Scherzinger. De coupe vergemakkelijkt een bepaalde definitie toe en vorm aan het gezicht. Zo krijg je een echte edgy look. Daar hou je van of juist niet.

De bob is perfect voor verschillende gezichtsvormen en is vooral flatterend voor mensen met een ovaal, hartvormig of juist rechthoekig gezicht. Door de natte textuur, voorkant we de kaaklijn en laat dat nou net aanwezig zijn wat we willen. Heb jij juist een wat ronder gezicht? Dan raden wij jou de bob niet zo snel aan, omdat het juist rondingen in plaats van balanceert zijn. Mocht jij nou helemaal fan zijn van de hydro bob? Vraag dan jouw kapper is om een ​​kaarsrechte bob. Afwerking is alles, dus zorg er wel voor dat jouw kapper hier vaker meewerkt. Oh ja een sterke mousse of gel is altijd handig om te hebben.

 

Meten is weten

Ben jij benieuwd of een bob jou juist staat? Meet dan de afstand van je oor tot je kin. Gebruik een potlood en een meelint. Maak gebruik van twee potloden als een verlengde van je kin en kaak. Het eerste potlood plaats je horizontaal onder je kin en de andere verticaal onder je oorleg zodat er een rechte hoek ontstaat. De potloden komen elkaar tegen. Het magische getal 2.25 inch (5,7 cm) is cruciaal om te bepalen of de bob je zal staan. Is de lengte korter dan 2.25 inch dan zal de bob je staat en is die lengte langer, dan kun je beter voor een langere coupe gaan.

 

In model brengen

Het is natuurlijk ook wel fijn om te weten hoe je de bob nou precies in model brengt. hoeveel het eenmaal geknipt is, raden wij je aan om het in model te brengen volgens hetzelfde regime. Begin met een vochtinbrengende elixer, want deze hydrateert je haar. Gebruik vervolgens een stevige gel. Kleine tip, gebruik de partner. Ideaal! Zorg ervoor dat de lokken strak tegen je hoofd komen te zitten. Wil jij juist wat meer volume creëren? Gebruik dan een goede volumemousse.

 

 

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top