Beauty

Dit worden de grootste make-up trends voor de herfst

Dit worden de grootste make-up trends voor de herfst

De herfst is officieel begonnen! Dit zijn de make-up trends die we deze herfst overal gaan zien.

Lees ook: ‘Dirty Martini’ nagels zijn een ding: zo bereik je de look

Bordeaux rode lippen

Op het gebied van lipstick zien we de aankomende herfst een terugkeer van meer donkere kleuren. Aangezien het buiten koeler wordt, worden de lipkleuren ook koeler. Een lipkleur die we in het bijzonder veel terug gaan zien is bordeaux rood. Deze koele, rode tint maakt een statement op zichzelf en heeft vrij weinig andere make-up nodig om een complete look te vormen. Wil jij er deze herfst dus put together uitzien zonder te veel poespas? Ga voor een bordeaux rode lip!

Grungy oog make-up

Naast donkerdere lippen, zien we ook meer donkere oog make-up. Bij grungy ogen moet je denken aan smokey eyes, eyeliner en vooral de kleur zwart. Het voordeel van grunge is dat het echt niet allemaal netjes hoeft te zijn. Breng bijvoorbeeld een lijntje eyeliner aan en vervaag dit een beetje met een kwastje voor die grungy aesthetic. Deze ooglook maakt een statement maar is ook erg simpel. Deze herfst streven we juist naar imperfectie.

Meer minimalistische blush

Deze afgelopen zomer waren we allemaal verzot op blush. We droegen zelfs zo veel blush dat sommige mensen werden beschuldigd van het hebben van blush blindness. Voor de heftige blush trends van de zomer hebben we grotendeels Sabrina Carpenter te danken. Toch neemt de blush deze herfst weer een stapje terug. Het dragen van meer natuurlijke, minimalistische blush is in!

Kleurrijke wimpers

Graphic eyeliner en kleurrijke oogschaduw dragen we al tijden met veel plezier, maar kleurrijke mascara is een trend die we niet heel vaak zien. Toch komt de trend deze herfst weer terug. Met een kleurrijke mascara maak jij jouw ooglook eye-catching!

Minder scherpe lijnen

In de make-up wereld zijn er veel verschillende technieken. Zo zijn er specifieke manieren om contour aan te brengen, dit geldt ook voor eyeliner of lipstick. En veel van deze technieken zijn gebaseerd op scherpe lijnen. Een trend die we deze herfst juist wat meer gaan zien een een vervaging van deze lijnen. Lijnen worden meer vervaagd en zorgen voor een blurred en zacht effect.

Meer mat, minder glans

De huid wordt deze herfst weer een beetje mat. Na jaren van glowy skin trends, gaan we deze herfst weer even terug naar een meer mat gezicht. De highlighters mogen dus weer even terug de make-up la in. Deze herfst poederen we onze make-up wel af!

Bron: WhoWhatWear
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top