Nagellak

‘Dirty Martini’ nagels zijn een ding: zo bereik je de look

‘Dirty Martini’ nagels zijn een ding: zo bereik je de look

Een dirty martini is een cocktail, maar momenteel biedt het ook inspiratie voor onze nagels. De nieuwe 'dirty martini' nagels trend is perfect voor de herfst. Dit is hoe je de look bereikt.

Lees ook: Vieze, hyperrealistische nail art is trending: dit moet je erover weten

Wat zijn dirty martini nagels?

Een dirty martini is een varriatie op de klassieke martini. Het enige verschil is dat een dirty martini olijvensap bevat. En dat is ook gelijk de inspiratie voor de nageltrend. De dirty martini manicure is een trend die zich voornamelijk richt op de olijf, en dan het meest op de kleur. Dit past mooi in het straat van de beautytrends die de laatste tijd rondgaan op sociale media. Zo zijn er een hoop trends die vernoemd zijn naar voedingswaren. Denk aan de glazed donut nails, espresso make-up, strawberry make-up en dan nu de dirty martini nails. Deze nageltrend werd eerder al gedragen door Selena Gomez en is nu helemaal in voor de herfst.

Zo rock je dirty martini nagels

Dirty martini nagels zijn geen one size fits all. Je kan veel kanten op met de trend. Het enige vast element is de kleur olijfgroen. Er zijn dus veel verschillende interpretaties van de trend. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een erg letterlijke aanpak. Zo zijn er ontzettend leuke nageldesigns met een letterlijke dirty martini op je nagel. Maar je kan het ook simpel houden door alleen te gaan voor de kleur olijfgroen.

Zo ga je zelf voor de dirty martini nails

De eerste stap is bepalen hoe je de trend uit wil voeren. Ga je voor realisme of minimalisme? Als je voor een meer uitgebreide nail-art gaat, raden we je aan om te gaan voor een doorzichtige ondergrond. Maak vervolgens de omlijning van het martiniglas met een witte lak. Laat dit drogen en maak de look vervolgens af met kleine olijfjes in het glas die je maakt met de olijfgroene lak.

Een andere leuke techniek die je kunt toepassen is het maken van een olijfprintje op je nagels. Maak met een stippeltool kleine olijfvormige stipjes op je nagels die je vervolgens afmaakt met een klein zwart stipje. Een witte of doorzichtige ondergrond is hierbij het mooist.

Meer op Instagram

Wil je een iets simpelere look? Dan kun je ook je hele nagel veranderen in een olijf. Dit doe je door eerst je nagel olijfgroen te lakken. Maak vervolgens een zwarte stip op je nagel. Het leukste is om de stip per nagel op een andere plek te zetten. Zo maak je van een simpel design een unieke look.

Meer op Instagram
Bron: Pop Sugar
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top