Rotterdam - In december 2005 is naast de hypermoderne Bar P restaurant-bar Toko 94 geopend. Geïnspireerd door restaurant-bars als Asia de Cuba en de Spice Market in New York is eigenaar Niels Nieuborg samen met Scotty Vriesde en Manuela Gonçalves Tavares een restaurant-bar gestart volgens zijn tokologie concept. Tokologie staat voor de herwaardering van de ondergewaardeerde schatten die de Aziatische en Caribische toko's op de Rotterdamse Kruiskade en Binnenweg rijk zijn. Niet alleen geïnspireerd door de Rotterdamse toko's maar ook die in de kleurrijke downtowns van steden als Londen, Kingston en Shanghai. De keuken en cocktailbar van Toko 94 gebruiken alle verse en mooie producten uit onder andere Suriname, Martinique, Thailand en Brazilië op een eigentijdse manier geïnspireerd door koks als Jean-Georges Vongerichten en Alain Ducasse . De Caraibisch-Aziatisch keuken wordt geleid door Chef de Cuisine Manuela Goncalves Tavares. Naast lunch, diner en cocktails verzorgt Toko 94 ook customized cocktail-food catering en speciale avonden met onder andere Drunken Lion Soundsystem en Jazzsole. Architecte Afaina de Jong heeft in het verlengde van het Tokologie-concept een modern tropisch interieur gecreëerd. De handgeschilderde muren zijn gebaseerd op Japanse textielprints en dienen als achtergrond voor het kleurrijke Toko team als voor de bezoekers. De bar en open keuken staan als een massief object centraal in de ruimte. Hieromheen staan verlaagde custom-made stoelen en tafels, die eveneens door De Jong ontworpen zijn. De plotselinge overgangen van materiaal naar kleur in het interieur doet denken aan de onverwachte combinaties van bouwsels in de tropen.
Witte de Withstraat 94b
3012 BT Rotterdam
+31(0)10-2400479
info@toko94.com
www.toko94.com
M closed
D 12:00 – 22:00 (tot 01:00 hapjes)
W 12:00 – 22:00 (tot 01:00 hapjes)
D 12:00 – 22:00 (tot 01:00 hapjes)
V 12:00 – 23:00 (tot 02:00 hapjes)
Z 12:00 – 23:00 (tot 02:00 hapjes)
Z 12:00 – 23:00 (tot 02:00 hapjes)