Lifestyle

Dit zijn rare, maar té lekkere voedselcombinaties die het uitproberen waard zijn

Dit zijn rare, maar té lekkere voedselcombinaties die het uitproberen waard zijn

Ieder mens heeft zo zijn of haar eigen maniertjes van doen in het leven. Wat voor de één als muziek in de oren klinkt, is voor de ander onvoorstelbaar. Zo heb je ook bijzondere gewoontes als het aankomt op voedsel. De meest rare combinaties worden gemaakt. Over smaak valt niet te twisten.

Het kan zijn dat je een gewoonte hebt in de manier hoe jij bepaald voedsel combineert. Dit is voor jou de normaalste zaak van de wereld, want je doet dit iedere dag. Voor de ander is dit toch wel een beetje raar, want alles wat onbekend is, is raar en eng. Houd je van experimenteren en sta je open voor nieuwe voedselcombinaties? Geef deze rare, maar té lekkere ensembles dan eens een kans, want ze zijn het uitproberen absoluut waard. 

1. Pindakaas met salami

De sterke knoflooksmaak van salami is een perfecte combinatie met de zoete, doch hartige, smaak van pindakaas. 

2. Nutella met augurk

Door zoet en zout te combineren, krijg je een unieke smaak in je mond die erg verslavend werkt.

3. Blauwe kaas met stroop

Je houdt ervan of niet. De sterke smaak van blauwe kaas wordt milder door de zoete stroperige substantie. 

4. Kipfilet met jam

Dit is even slikken. Deze combinatie klinkt erg ongewoon voor ons, maar is echt heerlijk.

5. Biefstuk met warme chocoladesaus

De zoete smaak van de warme saus van melkchocolade is perfect in combinatie met de vleezige, pepersmaak van biefstuk. Geloof me.

6. Ananas met blauwe kaas

Tropisch en pittig, dé perfecte combinatie voor een zomerse avond. Het is een heuse smaakexplosie in je mond.

7. Spaghetti met appelmoes

Om de spaghetti nog soepeler naar binnen te laten glijden. De relatief neutrale smaak van de pasta laat de appelmoes nog beter tot haar recht komen.

8. Eierkoek met ham

Klinkt misschien raar, maar het is eigenlijk net alsof je een zoete boterham met ham eet.

9. Zalm met witte chocoladecrème

Alsof er een engeltje op je tong piest, en dat weten we uit eigen ervaring.

10. Lasagne met banaan

Een tropische combinatie in één schaal. Als ananas op een pizza wordt gegeten, dan kan lasagne met banaan ook. 

11. Hagelslag met kaas

Zoet met hartig, een heerlijke combinatie. Doordat de kaas zoutig is, krijgt de chocolade een heerlijk extra smaakje. 

12. Roomijs met augurk

De smaakpapillen in onze mond worden extra op de proef gesteld wanneer we zoet en zuur combineren. Er gaat namelijk een seintje naar onze hersenen en het werkt verslavend. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top