Regelmatig sporten is hartstikke goed voor je. Je traint je lichaam, zorgt voor een betere versie van jezelf en het is ook nog eens goed voor je geheugen. Genoeg voordelen om snel een bezoekje aan de sportschool te brengen of thuis aan de slag te gaan. Ben je van mening dat je een slechte conditie hebt? Dan helpen deze oefeningen een hele hoop.
Met een goede conditie bedoelen we dat je lichaam in een gezonde staat is en dat jij je lichamelijke doelen kan behalen. Je hebt het deel van je conditie die er natuurlijk is, dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je sneller van een griepje af bent. Je hebt ook het deel van je conditie die je krijgt door te bewegen. Die conditie heb je ook nodig. Door veel te bewegen verklein jij je kans op een hoop complicaties zoals bepaalde vormen van diabetes of hartziektes.
Je conditie is dus hartstikke belangrijk. Door regelmatig te sporten geef jij je hart en longen een seintje: ze moeten efficienter werken. Zo houd jij het elke keer íéts langer vol.
Voordat je aan een goede work-out kan beginnen, moet je eerst een warming up doen. Dit klinkt misschien saai maar het helpt een hoop met de spierpijn die jij de volgende dag krijgt. Door een warming up worden je spieren, zoals de naam al aangeeft, warmer en minder stijf.
Voor een effectieve conditieoefening moet je lichaam overuren maken. Je moet zweten en buiten adem zijn. Dit hoeft logischerwijze niet elke keer. Zie je work-out als een schema met ups en downs. Ook is het belangrijk om de oefeningen elke keer iets moeilijker te maken. Zo blijf jij jezelf uitdagen en word je conditie elke keer iets beter.
Touwtjespringen is niet alleen leuk op het schoolplein. De oefening is hartstikke effectief en laat je geheid snakken naar adem. Daarnaast gaat je balans er ook op vooruit dankzij deze oefening. Heb je geen zin in blessures? Dan zit je met touwtjespringen goed. Probeer ook bij deze oefenening elke sessie een stapje verder te gaan zodat je conditie het verschil echt merkt.
Het merendeel van ons is opgegroeid met de kikkersprong op een speelse manier. Het is handig om deze oefening je hele leven te blijven doen. Je traint je knieën, heupen en enkels. Ook je conditie doet zijn voordeel aan deze explosieve work-out.
Bij deze oefening wissel je steeds naar voren van het ene been naar het ander. Deze bewegingenreeks lijkt makkelijk maar na 7 keer ga je toch wat zwaarder ademen. Je traint hierbij je benen en je billen.
Deze oefening is vrij bekend en perfect voor een conditietraining. Bij de work-out waar jij je armen naar boven zwaait en tegelijkertijd je benen met een sprong uit elkaar haalt is best zwaar maar helemaal de moeite waard.
De oefening waarbij je van een vaste afstand van de ene kant naar de andere sprint is hartstikke goed voor je conditie. Je hele onderlijf heeft baat bij deze oefening. Ren op afstand van 6 meter van de ene naar de andere kant en raak bij aankomst je handen op de grond. Wil je sneller gaan? Houd dan je lichaam zo laag mogelijk.
Net als je conditie is je weerstand ook heel belangrijk. Deze geheimen helpen ontzettend bij een goede weerstand!