Lifestyle

Heerlijk kerstrecept: zó maak je witte glühwein

Heerlijk kerstrecept: zó maak je witte glühwein

Ho ho ho! Met de dagen komt Kerstmis steeds dichterbij en om zoveel mogelijk in de Christmas spirit te komen doen we er alles aan om ons zo festive mogelijk te voelen. Een kerstboom, lampjes, kersttruien, kerstkoekjes... Wat ook op je lijstje móet staan is dit recept voor heerlijke glühwein. En dat is niet zomaar glühwein, nee, we hebben het over witte glühwein! 

Makkelijk, lekker én net iets anders dan je gewend bent met de 'normale' glühwein.

Lees ook: Must try voor de feestdagen: recept voor Limoncello tiramisu

Recept voor witte glühwein

We kennen allemaal wel de rode glühwein die je o-ve-ral ziet rondom de kerstdagen. Vooral op kerstmarkten en naast schaatsbanen is dit winterse drankje een grote hit. Maar de andere variant - de witte glühwein - mag ook wel wat waardering krijgen, want als je het ons vraagt is deze minstens zo lekker. And it keeps getting better... Want, deze schnapps zelf maken is ook nog eens heel makkelijk. We hebben het recept hieronder voor je staan.

Dit heb je nodig voor dit winterse drankje

  • 1 fles witte wijn (het liefst een zoete!)
  • 3 kruidnagels
  • De schil van 1 citroen
  • De schil van 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
  • Een stukje gember (zo rond de 2 centimeter)
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 steranijs
  • 1 theelepel suiker

Zo maak je de glühwein

Eigenlijk lijkt de witte variant heel erg op de gewoonlijke, rode variant. De kruidige ingrediënten zijn eigenlijk bijna hetzelfde en *duh* in plaats van rode wijn gebruik je witte wijn. Let's begin!

1. Als eerst schenk je de wijn in een pan en verwarm je deze op laag vuur. Let goed op dat de wijn niet gaat koken. 

2. Snijd dan het vanillestokje doormidden en schraap de merg eruit. Ook schil je nu de gember en snijd je deze in plakjes.

3. Dan voeg je het stokje, de merg en de andere specerijen toe aan de pan met de (niet-kokende!) wijn. Voordat je de citroen- en sinaasappelschil toevoegt twist je ze even boven de pan - dat zorgt voor extra smaak en dat is natuurlijk wat we willen.

4. Dit is in principe nu je glühwein die je 30 tot 40 minuten moet laten trekken. Schenk het daarna in bekers, mokken of wijnglazen en serveren maar. Viel Spaß! 

Lees ook: Yum! Recept voor grilled vegetable pesto panini

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top