Haarverzorging

Huh? Werkt micellair water tegen vet haar?

Huh? Werkt micellair water tegen vet haar?

Als je regelmatig aan het scrollen bent op TikTok, dan ben je deze hack vast tegengekomen. Er is namelijk een nieuwe beautytip tegen vet haar ontdekt. We hebben het over micellair water. Wil je weten hoe dit zit? Lees dan gauw verder!

Dit kun je doen tegen vet haar

Je staat voor de spiegel en je constateert dat jouw lokken toch echt een wasbeurt nodig hebben. Maar hoe wil je dit gaan doen, want je komt nog tijd te kort. Scheelt het even dat er een nieuwe beauty hack is ontdekt. Zo kennen we allemaal droogshampoo, waarmee we haren wassen kunnen uitstellen, maar er is nu iets nieuws. Mensen zweren bij micellair water. Dit zou moeten helpen tegen vette lokken.

 

Wat is micellair water? 

Maar wat is micellair water eigenlijk precies? Dit is een mild reinigingsproduct waarmee je normaal je make-up en andere resten van je gezicht haalt. Een soort make-up remover en gezichtsreiniger ineen. De micellen in het product zijn eigenlijk kleine deeltjes die vuil en make-up als een soort magneet aantrekken. Het is makkelijk in gebruik, want je hoeft het niet af te spoelen. Ideaal voor je huid, maar blijkbaar nu ook voor je haren. Maar hoe zit dit precies?

 

Tegen vet haar

Met micellair water zou je talg uit vet haar kunnen absorberen. Wat heb je nodig? Het enige wat je nodig hebt is een fles micellair water, een aantal wattenschijfjes en een föhn. Let hierbij op dat je micellair water gebruikt op water basis en niet op olie basis. Heb je even geen wattenschijfjes bij de hand? Met een zachte doek kun je ook hetzelfde resultaat bereiken. Werk vooral in secties, want dan weet je waar je al geweest bent en waar niet. Let op de plekken die extra vettig zijn. Met het wattenschijfje kun je de hoofdhuid masseren om alle olie en vuil te verwijderen.

 

Heb je alle secties gehad? Dan is het tijd om je haren te drogen met de föhn. Het eindresultaat is een frisse coupe met extra volume. Wat wil je nog meer? Heb je dus last van een bad hair day, dan is de perfecte uitkomst. Haal die micellair water maar in huis. Het is in ieder geval duidelijk dat je met dit prodcut meer kan dan alleen je gezicht opfrissen. Heb je geen tijd voor een gehele haarverzorgingsroutine? Doe dan dit! Een mooie coupe is gegarandeerd! Wanneer ga jij deze hack uittesten?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel
Back to top