Haarverzorging

Dé tip tegen vet haar (en je hebt het waarschijnlijk al in huis)

Dé tip tegen vet haar (en je hebt het waarschijnlijk al in huis)

Hoe vaker je je haren wast, hoe sneller het vettig wordt. Natuurlijk zijn er trucs om je haar minder snel vet te maken, maar van deze lifehack heb je waarschijnlijk nooit eerder gehoord.

Micellair water 

We kennen micellair water inmiddels wel, en gebruiken het eigenlijk alleen op het gezicht. Maar wist je dat dit magische water ook werkt wanneer je van je vettige haren af wilt komen? Stel je voor: je hebt geen tijd meer om te douchen, maar je kunt ook écht niet je huis uit met dit kapsel. Dan is daar micellair water. Hoe het werkt? De micellen in het water trekken vet aan en zorgen ervoor dat onzuiverheden verwijderd worden. Op die manier droogt het de haren net genoeg uit om het niet meet vettig te laten lijken, en laat het de haren weer glanzen.

Tegen vet haar

Het is niet moeilijk om micellair water te gebruiken als een soort droogshampoo. Het enige wat je hoeft te doen, is het micellair water op een wattenschijfje doen en het natte schijfje op de hoofdhuid en haarwortels wrijven. Op deze manier zorgt het water ervoor dat de oliën uit de hoofhuid getrokken worden, waardoor de haren er weer gezond en schoon uit gaan zien.

Ook kun je micellair water in een spuitfles doen, om je hoofdhuid en haarwortels extra goed nat te maken met het speciale water. Je kunt het ook vermengen door één deel normaal water, en één deel micellair water te gebruiken: hierdoor zal de werking wat subtieler zijn, maar loop je minder snel het risico dat de haren uit gaan drogen. Gebruik ook niet te vaak micellair water in de haren en op de hoofdhuid, want dit kan leiden tot roos en gespleten haren.

Haren wassen

Als je al van plan was je haren een geheel nieuwe wasbeurt te geven en weer opnieuw te beginnen met het gezond uitziende haar, denk dan eerst aan deze extra tip die we voor je hebben: Geef je hoofdhuid en haarwortels eerst een massage met micellair water, en was de haren daarna als normaal onder de douche. Je vraagt je nu vast af waarom, en dat vertellen we je maar al te graag: Het micellair water zorgt voor extra zacht en glanzend haar, omdat het de overtollige oliën onttrekt. Hierdoor wordt het haar ook minder snel vettig, waardoor je nóg langer van die mooie lokken kunt genieten voor je het weer moet gaan wassen.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top