Health

Voeg deze voeding toe aan je dieet om jezelf extra goed te beschermen tegen de zon

Voeg deze voeding toe aan je dieet om jezelf extra goed te beschermen tegen de zon

Om jezelf te beschermen tegen de zon heb je zonnebrand nodig. Maar wist je dat je ook door middel van je voeding jezelf kunt beschermen tegen de straling van de zon? Eten kan zonnebrand natuurlijk niet vervangen, maar het is zeker een goede aanvulling. Dit zijn de voedingsmiddelen die je kunt toevoegen aan je dieet om jezelf extra goed te beschermen tegen de zon.

Lees ook: Dit zijn de beste zonnebrandcrèmes die je geen witte waas geven

Tomaten en watermeloen

Zowel tomaten als watermeloenen zijn in het seizoen in de zomer, dat komt mooi uit! Deze twee soorten fruit bevatten de antioxidant lycopeen. Dit stofje kan je lichaam van binnenuit beschermen tegen de zon en daarmee je kans op huidkanker verkleinen. Lekker genieten van een bruschetta met tomaat of een stuk watermeloen in de zon is dus zeker een goed idee.

Zalm

Voor de liefhebbers van vis, is zalm onderdeel van ons lijstje. Zalm bevat veel omega-3. Dit is niet alleen goed voor je hart maar het beschermt ook je huid tegen de zon. Onderzoek wijst uit dat omega-3 erg goed is in het beschermen van de huid tegen bedreigingen van buitenaf, waaronder de schadelijke straling van de zon. Hiermee kun je je kans op huidkanker dus ook flink verkleinen. Een poke bowl met zalm is dus zeker een goede maaltijd voor tijdens de zomer.

Wortel en zoete aardappel

Oranje voeding, waaronder wortel en zoete aardappel, bevat een stofje genaamd carotenoïde. Dit stofje bouwt zich op in de huid wanneer je het binnenkrijgt. Dit opgebouwde laagje dient als een bescherming tegen de zon. Worteltjes meenemen om te eten als snack wanneer je naar het strand gaat is dus helemaal geen gek idee. En een salade met zoete aardappel is ook zeker welkom.

Pure chocolade 

Chocolade lovers, we hebben goed nieuws voor je! Pure chocolade eten kan je huid een extra beschermingsboost geven. Door cacao wordt je huid minder gevoelig voor de zon. Hierdoor raden we aan dat als je chocolade gaat eten met dit doel, dat je dan een reep kiest met een hoog percentage cacao. Hoe minder cacao hoe minder bescherming je krijgt. (Maar ja, je insmeren moet uiteindelijk toch wel en nu heb je een excuus om chocolade te eten.)

Iced tea

In de zomer is het drinken van hete thee misschien niet heel fijn. Groene, zwarte en witte thee kan je kans op huidkanker verlagen. Hierdoor raden we dus zeker aan om hier een kopje van te drinken tijdens de hete zomerdagen. Maar maak er in plaats van warme thee, iced tea van om er een verfrissend drankje van te maken.

Bron: Self
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top