Haarverzorging

Is thuis je haar verven slecht voor je haar?

Is thuis je haar verven slecht voor je haar?

Stel, je wil graag je haar verven, maar je hebt de fondsen of de vastberadenheid niet om het bij de kapper te laten doen. Dat is veel te permanent. Is het dan slecht om je haar thuis te verven? Wij zoeken het uit.

Lees ook: Dit zijn de redenen voor waarom tijdelijke haarverf misschien wel de beste optie is voor jou

Het verschil tussen professionele haarverf en haarverf die je thuis gebruikt

Voordat we het kunnen hebben over of het slechter is om je haar thuis te verven dan bij de kapper, moeten we het verschil kennen tussen de twee producten. Het grootste verschil is dat je met haarverf voor thuis te maken hebt met een soort one-size-fits-all product. De haarkleur op de doos is de kleur die je krijgt, that's it. Bij de kapper kunnen ze de kleur mixen op de manier die het beste werkt voor jouw haar. Verder is haarverf voor thuis vaak wat agressiever. Het bevat bijvoorbeeld vaak ammoniak wat een stuk schadelijker is voor je haar. Dit is vooral aan de orde wanneer je een hele grote verandering wil maken.

Is het slecht voor je haar om het thuis te verven?

De realiteit is dat geen enkele haarverf goed is voor je haar. Ook als je het door de kapper laat doen, loop je risico op schade. Maar als er een professional aan het werk is, kun je er vanuit gaan dat zij het volledige proces overzien en de juiste producten gebruiken voor jouw haar. Hierdoor is deze vorm van je haarkleur veranderen minder schadelijk dan wanneer je het zelf doet. Voorheen waren producten voor thuis een stuk schadelijker voor je haar, maar tegenwoordig zijn ze al een stuk minder slecht. Er zijn genoeg opties op te markt, dus er is sowieso een product aanwezig dat voor jou werkt. Veel haarverf bevat tegenwoordig zelfs hydraterende ingrediënten.

De voor- en nadelen van zelf je haar verven

Uiteindelijk is de keuze dus aan jou. Je haar zelf verven heeft verschillende voordelen. Zo is het goedkoper en makkelijker om zelf te doen. Je hoeft ook niet te wachten op een afspraak bij de kapper. Er zijn enorm veel opties op de markt, dus de kleur die jij wil zal ook wel op het schap te vinden zijn. En tot slot is zelf je haar verven erg fijn als je op zoek bent naar een kleine verandering. Denk bijvoorbeeld aan het willen bedekken van grijze haren.

De nadelen van zelf je haar verven zijn dat de resultaten tegen kunnen vallen wanneer je niet de exacte instructies op de verpakking opvolgt. Als je het achteraf door een professional moet laten fixen kost het je dus wel meer geld. Ook zijn er kappers die liever niet werken met haar dat met eigen producten is geverfd. Houd hier rekening mee wanneer je een afspraak wil maken. Tot slot kunnen de resultaten er ook wat vlakker uitzien dan wanneer de kapper het doet.

Bron: Real Simple
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top